Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

WDDM

<< < (5/13) > >>

gothmori:

--- Cytat: lukas_gab w 09 Luty 2009, 23:57:17 ---

Ale zauważ ze w każdej distro cos nie działa ;p to czytnik lini , to grafa  , to acpi , a jak cos chcesz żeby działało , trzeba z godzine to skryptować , tak jak polecili w arcie ;p No a tekst - nie włanczaj w grybie 1280x768 mnie rozwalił ;p A jak chce ta rozdzielczość to co ? Widzisz linuks jest nidopracowany , brakuje mu kapitału , linus powinien dawno skombinowac kase zebrać do kupy i było by to lepsze od wina , ale tak to mamy pełno aplikacji z błędami co robi to samo ;p Dajmy na to środowiska graficzne , tak naprawde wystarczyły by 3 dobrze zrobione .

--- Koniec cytatu ---

jak na razie nie sprawdziłeś więc nie wiesz ;p ja widziałem działanie linuxa na monitorze dotykowym ;p zaraz poarze;p chwila... o?! jest link ;] http://www.youtube.com/watch?v=Yx9FgLr9oTk&feature=related   zwróć uwagę na datę publikacji filmu :)

wracając do tematu radeona... to kiedyś psioczyłem (gdy zainstalowałem viste i nie było aero) że radeony to gówno itd...  to było daaawno ;] kumpel puknął się w czoło i powiedział ze radki to dobre karty do podkręcania i że z mojego radeona dałoby się fajny użytek zrobić ;] on już jest bardzo xp... zaczął mi to fachowo objaśniać... coś tam o odblokowaniu kanałów itd..ale ja tego nie kumałem i ogólnie jestem przeciwny podkręcaniom ;p

--- Cytat: gregor_y w 10 Luty 2009, 00:02:50 ---
--- Cytat: gothmori w 09 Luty 2009, 23:50:57 ---→gregor_y

to postaw mi serwer na tej swojej amidze xD

--- Koniec cytatu ---

Hehe da się...widze że nie masz pojecia do czego nawet stary klasy z 14mhz i 2mb ramu był zdolny...

--- Koniec cytatu ---

był... ale mamy XIX wiek... i już od daaaaawna nie jest... :) wiesz... kiedyś miałem atari mega 2 ;] to był xp sprzęcik a nie jakaś parchawa amiga ;p

gregor_y:

--- Cytat: gothmori w 10 Luty 2009, 00:06:18 ---coś tam o odblokowaniu kanałów itd..ale ja tego nie kumałem i ogólnie jestem przeciwny podkręcaniom ;p

--- Koniec cytatu ---

Chodzi o to...dam ci przykład na nvidia bo radeona 9250 nie miałem...

wiec tak np: 6600 i 6800 nie pamietam dokładnej liczby kanałow chyba 8 i 12...dokładnie chodzi o to że na 6600 można było odblokowac te kanały ale groziło to uszkodzeniem karty...czyli 6600 to samo co 6800 + odblokowanie kanałów nie wystarczyło żeby uzyskac 6800 z 6600 trzeba było jeszcze zmienic bios dodatkowe ryzyko bo wtedy cpu i ram na karcię też zwiększał taktowanie...

Gothmori taki z ciebie spec i przeciwny podkręcaniu?:)

gothmori:

--- Cytat: gregor_y w 10 Luty 2009, 00:10:56 ---
--- Cytat: gothmori w 10 Luty 2009, 00:06:18 ---coś tam o odblokowaniu kanałów itd..ale ja tego nie kumałem i ogólnie jestem przeciwny podkręcaniom ;p

--- Koniec cytatu ---

Chodzi o to...dam ci przykład na nvidia bo radeona 9250 nie miałem...

wiec tak np: 6600 i 6800 nie pamietam dokładnej liczby kanałow chyba 8 i 12...dokładnie chodzi o to że na 6600 można było odblokowac te kanały ale groziło to uszkodzeniem karty...czyli 6600 to samo co 6800 + odblokowanie kanałów nie wystarczyło żeby uzyskac 6800 z 6600 trzeba było jeszcze zmienic bios dodatkowe ryzyko bo wtedy cpu i ram na karcię też zwiększał taktowanie...

Gothmori taki z ciebie spec i przeciwny podkręcaniu?:)

--- Koniec cytatu ---

spec nie... pisałem na początku ;p mam komputer 2.5 pół roku ;] wtedy byłem kompletny noob gdy mi kolega tłumaczył ;] a co do podkręcania... wiesz... kilka radyjek się zlutowało ;p podkręcanie drogi panie m.in szybciez zużywa sprzęt ;p nie wiem jak to jest w kompach ale np. w audio powoduje zniekształcenia ;] wiem bo robiłem czary-mary ze wzmacniaczami ;] nie, nie chodzi o przester, raczej o zakłucenia... no niby można było je usunąć np. układem transformatora z kondensatorem ale.. były straty w efektywności ;p

ale nie przez ten układ ;p przez zniekształcenia ;p

gregor_y:

--- Cytat: gothmori w 10 Luty 2009, 00:16:11 ---spec nie... pisałem na początku ;p mam komputer 2.5 pół roku ;] wtedy byłem kompletny noob gdy mi kolega tłumaczył ;] a co do podkręcania... wiesz... kilka radyjek się zlutowało ;p podkręcanie drogi panie m.in szybciez zużywa sprzęt ;p nie wiem jak to jest w kompach ale np. w audio powoduje zniekształcenia ;] wiem bo robiłem czary-mary ze wzmacniaczami ;] nie, nie chodzi o przester, raczej o zakłucenia... no niby można było je usunąć np. układem transformatora z kondensatorem ale.. były straty w efektywności ;p

--- Koniec cytatu ---

Hm wiesz jesli nie przesadzasz z podkreceniem + odpowiednie warunki to bedzie dobrze...sam kiedys zepsułem płyte gigabyte ale do dzis nic :)

lukas_gab:
Alez pisałem , że próbowałem i nie obsłużył żaden ;p ...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej