Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
WDDM
gregor_y:
--- Cytat: lukas_gab w 06 Marzec 2009, 15:52:47 ---Fakt - sławetne stery omegi co wyciągały z fx5200 dużo dużo dużo , jednak standardowe stery nvidi DZIAŁAJĄ i pozwalaja na osiągnięcie tego co producent mówi a omega taka to dopala karte , w przypadku ati - karta nie działa jak powinna , jak pozwala jej sprzęt i to co ma pod maską , dodatkowo czasami jest to mało stabilne , i dopiero sterowniki wolne pozwalają na jako takie działanie , gdzie nie służą jako dopalacz a service pack ;p
--- Koniec cytatu ---
Tu się zgodzę...chociaż sytłacja powoli się chyba poprawia mam nadzieję że Ati wezmie się w garsc i poprawi jakosc sterowników...
thekaczynsky:
No cusz ATI zawsze robiło gówniane stery :) Miałem mnóstwo przypadków że instaluje sterowniki i wywala błąd że nie ma pasującego sprzętu. Antidotum na to było modowanie sterowników. Czyli wymuszanie obsługi danej karty. Można to robić ręcznie lub za pomoca programu. Podobnie teraz bywa z GeForce M-obile. Na laptopie każdy sterownik musze modyfikować (dodać moje urządzenie do pliku z listą urządzeń) :D
Nawigacja
Idź do wersji pełnej