Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
WDDM
Mercor:
Zgodze sie, nie musi, ale jesli system chce miec miano najpopularniejszego na swiecie i najbardziej kompatybilnego - to powinien. No ale nie ma co gadac, to w kwestii producenta sprzetu powinno tkwic dostarczanie sterownikow, to co robi ATI albo NVidia przykladowo z kartami mobilnymi to kpina. Zrzucaja odpowiedzialnosc na prodeucentow laptopow, ktorzy z kolei zrzucaja to na producenta karty. Gdyby nie MS to do wielu modeli wogole nie byloby sterownikow pod Windowsa, a na tych przepychankach jak zwykle cierpia zwykli uzytkownicy.
gregor_y:
--- Cytat: Mercor w 09 Luty 2009, 23:40:58 ---Zgodze sie, nie musi, ale jesli system chce miec miano najpopularniejszego na swiecie i najbardziej kompatybilnego - to powinien.
--- Koniec cytatu ---
Powiedz to Apple bo działa tylko na wybranym sprzecie... :) ...czemu wszyscy wszystko zwalają na M$ nie rozumiem tego i tak ma swiętną baze sterowników...
gothmori:
→lukas_gab
http://www.thinkwiki.org/wiki/Installation_instructions_for_the_ThinkPad_R61
zabytek? może i tak... ale radzi sobie w codziennych zastosowaniach... poza tym jest duuużo ge-forców które są jeszcze starsze a stery pod nie są ;p po cholere mam wydawać kasę na jakąś super grafikę skoro moge mieć coś co się nadaje? po cholere mi super grafa do codziennych zajęć? mnóstwo ludzi używa kompa w celach innych niż gry...
→gregor_y
to postaw mi serwer na tej swojej amidze xD
--- Cytat: gothmori w 09 Luty 2009, 23:50:57 ---→lukas_gab
http://www.thinkwiki.org/wiki/Installation_instructions_for_the_ThinkPad_R61
zabytek? może i tak... ale radzi sobie w codziennych zastosowaniach... poza tym jest duuużo ge-forców które są jeszcze starsze a stery pod nie są ;p po cholere mam wydawać kasę na jakąś super grafikę skoro moge mieć coś co się nadaje? po cholere mi super grafa do codziennych zajęć? mnóstwo ludzi używa kompa w celach innych niż gry...
→gregor_y
Ale zauważ ze w każdej distro cos nie działa ;p to czytnik lini , to grafa , to acpi , a jak cos chcesz żeby działało , trzeba z godzine to skryptować , tak jak polecili w arcie ;p No a tekst - nie włanczaj w grybie 1280x768 mnie rozwalił ;p A jak chce ta rozdzielczość to co ? Widzisz linuks jest nidopracowany , brakuje mu kapitału , linus powinien dawno skombinowac kase zebrać do kupy i było by to lepsze od wina , ale tak to mamy pełno aplikacji z błędami co robi to samo ;p Dajmy na to środowiska graficzne , tak naprawde wystarczyły by 3 dobrze zrobione .
gregor_y:
--- Cytat: gothmori w 09 Luty 2009, 23:50:57 ---→gregor_y
--- Koniec cytatu ---
Hehe da się...widze że nie masz pojecia do czego nawet stary klasy z 14mhz i 2mb ramu był zdolny...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej