Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Ubuntu vs Vista vs Windows 7

<< < (3/7) > >>

TonyM:
zawsze wiedziałem, że Ubuntu to dobry system ;D

gothmori:

--- Cytat: urban92 w 05 Luty 2009, 19:23:44 ---
It's not a bug it's a feature :P

--- Koniec cytatu ---

jeśli  ktoś kompilował z eksperymentalnymi opcjami to, to co napisałeś właśnie tak wygląda... domyślnie wszystko co experimental jest wyłączone... jeśli kompilacja jest konserwatywna to nie będzie ani bug ani zwieszka... moduły eksperymentalne mają to do siebie że zostają zaimplementowane raczej dla zaawansowanych użytkowników którzy chcą się pobawić i są one nadal rozwijane... gdy coś już jest w 100% gotowe w menu konfiguracji kernela przestaje figurować jako experimental ;] niektóre dystrybucje m.in fedora stosują politykę nowinkową np. baaaadzo wczesne zastosowanie ext4... ale jeśli lookniesz na wiki lub poczytasz jakieś normalne źródło przed instalacją jakiegoś distra to będziesz znał jego filozofię...  ubuntu jest delikatnie bardziej konserwatywne od wspomnianej fedory ;] choć też bazuje na pakietach experimental ;] w debianie stable nie uświadczysz dziwnych zdarzeń ponieważ bazuje on na tym co zostało dobitnie sprawdzone i zaktualizowane ;] rozwój linuxa jest znacznie szybszy stąd te eksperymenty ;] wielu twórców chciałoby alby ich distro było nowinkowe ;]

ja np. zainstalowałem sobie najnowszą wersję gtk i to już konserwatyne nie było ;] a po co? do wersji rc nowego xfce ;]
 ciekaw jestem nowinek ;p choć to co dla mnie najważniejsze downgrade'owałem do starych dobrze zaktualizowanych pakietów z debiana ;] chodzi m.in o dźwięk który jest priorytetem ;] system bez dźwięku dla mnie nie ma racji bytu ;]

jak widać, w linuxie nikt nie czeka 5 lat aby dodać szklane okienka ;] tak jak w windowsie ;] windows mimo 5 + ponad 2 wnoszących 2 service packi nadal jest wysoce niestabilny... znam przypadki zniszczenia komputera przez oryginalną viste ultimate ;]

dzięki linuxowej polityce można mieć m.in szybciej lepszy system plików lub obsługę nowoczesnych standardów....

gregor_y:

--- Cytat: gothmori w 06 Luty 2009, 00:48:07 ---jak widać, w linuxie nikt nie czeka 5 lat aby dodać szklane okienka ;] tak jak w windowsie ;] windows mimo 5 + ponad 2 wnoszących 2 service packi nadal jest wysoce niestabilny... znam przypadki zniszczenia komputera przez oryginalną viste ultimate ;]

--- Koniec cytatu ---

VISTA nie stabilna? + Vista niszczy komputer przypadki znasz? myslisz że w twoje bajki ktos uwierzy?

--- Cytat: gothmori w 06 Luty 2009, 00:48:07 ---dzięki linuxowej polityce można mieć m.in szybciej lepszy system plików lub obsługę nowoczesnych standardów....

--- Koniec cytatu ---

dzięki linuxowej polityce mamy teraz fanatyków...obsługa nowoczesnych standardów a że zwykłymi desktopami Linux ma problem haha...piekne marzenia masz...

gothmori:

--- Cytat: gregor_y w 06 Luty 2009, 01:04:32 ---
--- Cytat: gothmori w 06 Luty 2009, 00:48:07 ---jak widać, w linuxie nikt nie czeka 5 lat aby dodać szklane okienka ;] tak jak w windowsie ;] windows mimo 5 + ponad 2 wnoszących 2 service packi nadal jest wysoce niestabilny... znam przypadki zniszczenia komputera przez oryginalną viste ultimate ;]

--- Koniec cytatu ---

VISTA nie stabilna? + Vista niszczy komputer przypadki znasz? myslisz że w twoje bajki ktos uwierzy?

--- Cytat: gothmori w 06 Luty 2009, 00:48:07 ---dzięki linuxowej polityce można mieć m.in szybciej lepszy system plików lub obsługę nowoczesnych standardów....

--- Koniec cytatu ---

dzięki linuxowej polityce mamy teraz fanatyków...obsługa nowoczesnych standardów a że zwykłymi desktopami Linux ma problem haha...piekne marzenia masz...

--- Koniec cytatu ---

skompilowałeś kiedyś manualnie kernel? instalowałeś gentoo ze stage 1?  - w  gentoo instalując ze stage 1 kompilujesz jądro tzn. można skorzystać z genkernela... instalowałeś kiedyś jakiegoś nixa? dobra... linux jest zły... w jakim stopniu znasz windowsa?
potrafisz obsłużyć tryb tekstowy? Win server 2k8 core i leżysz... xD albo sytuacja taka: ktoś wyrzuci Ci kilka plików z windowsa... np. rozruchowych (własciwie to Ciebie nieświadomie do tego nakłoni), powiedz co byś zrobił w takiej sytuacji? format? reinstal? bardzo łatwo kogoś nakłonić do wywalenia plików rozruchowych ;] kiedyś ktoś mnie zezłościł i pozbył się windowsa ;] a że był newbie zrobił format xD

to pytanie tylko do gregor_y'go który zna i chwali windowsa...

pytam o najkrótszą metodę jak coś xDDD bo jest ich kilka xD

1:01 gregor_y nadal szuka w google rozwiązania problemu xD

1:11 gregor_y jeszcze nie wygooglował xD nie!!! gregor_y jest zbyt xp na google... gregor_y szuka w live search!!! xD i też nie znajduje xDD

Czujny:

--- Cytat: gregor_y w 05 Luty 2009, 18:01:21 ---
--- Cytat: Mercor w 05 Luty 2009, 17:57:32 ---@Ziebal : tego tematu juz nie chcialem poruszac, zreszta kazdy o tym wie ;) Ale to juz do siebie maja fanatycy linuxa, system im sie zawiesi a oni powiedza ze to wyjatek kernela i tak mialo byc albo ktos probowal sie wlamac do komputera i system specjalnie sie zawiesil w ramach obrony :)

--- Koniec cytatu ---

...Akurat przeczytałem ten post jak piłem herbate...na szczescie wycelowałem w klawiature nie monitor  :D

--- Koniec cytatu ---

ja na szczęście akurat nic w tym momencie nie piłem :D:D:D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej