Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Ubuntu vs Vista vs Windows 7

(1/7) > >>

Grosik:
Porównanie wydajności Ubuntu, Visty i Windows 7

Zapewne wielu użytkowników zastanawia się, czy system z którego korzystają jest naprawdę tak szybki jak zapowiadali to producenci. Posiadacze Linuksa nie potrzebują testów, gdyż na pierwszy rzut oka widać szybkość działania. Jednak mimo wszystko o oficjalne porównanie skusił się serwis... [...]
http://www.ubucentrum.net/2009/02/porownanie-wydajnosci-ubuntu-visty-i.html

Tu orginalny art: http://tuxradar.com/content/benchmarked-ubuntu-vs-vista-vs-windows-7

Troche dziwne testy ponieważ kilka wyników mi się nie zgadza.

gregor_y:
Grosik kolejną wojne chcesz wywołac?

Po pierwsze wyniki są dziwne...i to bardzo...ciekawe dlaczego...

Po drugie jeden cytat że testy robione przez Linux user są dla chorych umysłowo "Kolejno sprawdzono liczbę kliknięć podczas instalacji." Liczbe klikniec podczas instalacji myszką kolejny dowód na to że fanatycy opensource to imbecyle...

Po trzecie zamknąc ten temat...bo zamieni się w kłótnie...

Grosik:
Dałem to w celach informacyjnych. Ale jeśli uważasz, że to rozpęta kolejną wojne to prosze o zamknięcie tematu.

gregor_y:

--- Cytat: Grosik w 05 Luty 2009, 13:53:43 ---Dałem to w celach informacyjnych. Ale jeśli uważasz, że to rozpęta kolejną wojne to prosze o zamknięcie tematu.

--- Koniec cytatu ---

Wiesz chciałes dobrze ale takie testy nie mają sensu tak jak porównywanie np: Nvidia vs Ati róznice są nie wielkie a mimo to obie firmy mają swoich zwoleników i kłucą się o pietruszkę...

Mercor:
Przeczytalem test, i stwierdzam 2 rzeczy - kategorie testowane typu ilosc klikniec do instalacji sa zupelnie bez znaczenia, po drugie niektore wyniki zupelnie nie zgadzaja sie z tym co obserwowalem np. na swoim laptopie, po trzecie - Ubuntu to NAJwolniejszy system operacyjny ktory mialem zainstalowany na swoim sprzecie, nawet Vista chodzila od niego szybciej. Wiec niestety z testem niemoge sie zgodzic.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej