Windows 7 PL Pack 2.1 by sCooBy^

Zaczęty przez sCooBy^, 04 Maj 2009, 16:09:19

Poprzedni wątek - Następny wątek

Snakew

*
Nowy użytkownik
IP zapisane

kalvin

*
Nowy użytkownik
Szef Wszystkich Szefów
Miejsce pobytu: :: EU ::
IP zapisane
Cytat: Tom w 14 Maj 2009, 20:25:46
Od tego mamy to spolszczenie, żeby nie czekać na oficjalne spolszczenie, tylko mieć je teraz.

Z całym szacunkiem dla autora tego spolszczenia ale wybacz nie dziękuje !
Poza tym trochę można się podszkolić z językiem.

Tom

Ekspert
;)
Miejsce pobytu: Warszawa
IP zapisane
Czy jest tak dużo do uczenia się w języku? Poza tym, system jest po to, żeby użytkowało się go z przyjemnością, a nie ze słownikiem w ręku ;)

Testował ktoś najnowszy build 7127? Mogę go wypróbować na jednym z komputerów i zobaczyć, jak współpracuje z tłumaczeniem :)

EDIT:
Kolejny brak :) Kiedy nowa wersja tłumaczenia?
MSI Wind U100  |  W7 RTM Home Premium

Kamil

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Oj poganiacie autora odwalił już kawał dobrej roboty i uważam, że spolszczenie na tym poziomie wystarczy. Jakieś tam pojedyncze komunikaty niedociągnięcia nie powodują, problemów z użytkowaniem, a jest to żmudna i chyba w tym monecie zbędna praca. Niedługo M$ wypuści oficjalne spolszczenie później wyjdzie już finalna wersja WIn7 i szkoda chyba czasu na poprawianie tych szczegółów. Lepiej wyjść na piwko bo pogoda ładna i ciepło, niż siedzieć z 2 godziny żeby 5 zdań poprawić. Chyba, że sCooBy^ podsyła to później do M$ :).

sCooBy^

Ekspert
GG: 9706662
  1. sebastian.pawlus@hotmail.com
Miejsce pobytu: Install.wim
IP zapisane
Kamil masz rację  ;)
Ludzie sobie nie zdają sprawę jak ciężko jest coś znaleźć w ok. 1500 plikach mui  ;D

Dla tego będę tylko dostosowywał to spolszczenie do następnych buildów Windows 7  ;)
Dodatkowo źródło przekazałem koledze z forum, może on coś majstruje z komunikatami ;)
Zapraszam do grupy "Windows 8 pre-release testers group" na Facebook

CzYwA

*
Nowy użytkownik
Windows JG x32 2011
IP zapisane
a jak z Windowsem 7 build 7127 x86 ??? ta wersja 2.1 sCooBy^iego działa poprawnie???

apollo1989

**
Użytkownik
Windows 7 Professional PL (MSDN AA)
Miejsce pobytu: Fryna
IP zapisane
u mnie nie działa poprawnie nawet początkowe powitanie to "Welcome" :(

Tom

Ekspert
;)
Miejsce pobytu: Warszawa
IP zapisane
U mnie też po zainstalowaniu spolszczyła sie tylko 1/3 (?) systemu. Uruchamiałem z uprawnieniami administratora.
MSI Wind U100  |  W7 RTM Home Premium

popuri11

Ekspert
IP zapisane
Cytat: apollo1989 w 17 Maj 2009, 10:39:38
u mnie nie działa poprawnie nawet początkowe powitanie to "Welcome" :(
Cytat: Tom w 17 Maj 2009, 10:45:58
U mnie też po zainstalowaniu spolszczyła sie tylko 1/3 (?) systemu. Uruchamiałem z uprawnieniami administratora.
a próbowaliście zrobić tak jak ja z tym spolszczeniem od sCooBy^ w tym poście napisałem jak to zrobić . http://www.windows7.pl/forum/index.php/topic,1571.msg24910.html#msg24910

a oto dowód że mój sposób ze spolszczeniem od sCooBy^ działa

grzymek

*
Nowy użytkownik
Miejsce pobytu: Bydgoszcz
IP zapisane
popuri11-tak działa jak napisałeś.

CzYwA

*
Nowy użytkownik
Windows JG x32 2011
IP zapisane
Sposób "popuri11" sprawdza się także przy aktualizacji spolszczenia ze starszej wersji. Prędzej przestawienie języka na angielski lub wczytanie pliku REG do rejestru, restart i ponowna instalacja spolszczenia nie przynosiła zmian (w niedotłumaczonych miejscach z poprzedniej wersji). Udało mi się to osiągnąć przestawiając język wyświetlania na angielski -> ponowne uruchomienie -> wgranie REGa -> przejście do trybu awaryjnego i przekopiowanie Trzech katalogów Program Files, ProgramData i Windows z lokalizacji  c:/Program Files/Windows7 PL Pack 2.1 by sCooBy/
W trakcie kopiowania tylko 1 plik nie dało się nadpisać (niestety nie zapisałem jego nazwy), ale zmiany tłumaczenia są widoczne! Sprawdzone na Windows 7 build 7100 x86

apollo1989

**
Użytkownik
Windows 7 Professional PL (MSDN AA)
Miejsce pobytu: Fryna
IP zapisane
popuri11 ma rację wystarczy połączyć foldery z tłumaczenia z tymi z dysku i jest ok:) nie da się tylko folderu pl-Pl utworzyć ale mimo to chodzi

CzYwA

*
Nowy użytkownik
Windows JG x32 2011
IP zapisane
Mam takie pytanko, które pliki od spolszczenia mogą powodować problem z gadżetami??? Zainstalowałem spolszczenie na buildzie 7127 i wszystko jest spolszczone, ale nie wyświetlają się gadżety informujące o stanie miejsca na dysku i kosza. Jak przełącze język wyświetlania na Angielski to wszystko jest ok! Jakieś pomysły???

Problem rozwiązałem. W gadgetach które nie chciały się wyświetlać wystarczyło zmienić nazwy folderów z en-US na pl-PL i po kłopocie :)

lysyn

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Rozmawialem ze sCooBy^'m i dzisiaj ma zamiescic spolczenie dla bulidu 7127.