Jaki system zainstalować

Zaczęty przez CysiuTbg, 13 Luty 2009, 15:06:45

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jooseph

Ekspert
IP zapisane
Szczerze mówiąc nie wiem czym, ale różnica w stabilności jest spora... Odkąd  pierwszy raz wgrałem 2003 Server to XP nigdy więcej nie zagościł na żadnym ze słabszych komputerów w moim domu.

tbgkol

Ekspert
"Live together, die alone, man."
Miejsce pobytu: Tarnobrzeg
IP zapisane
2k3 ma lekko zmodyfikowane jądro. Nie 5.1 (XP) tylko 5.2. Na 2k3 opiera się Vista anie jak początkowo LH, na XP. :)
Odszed³em z powodu chamstwa michaua. ;)

Istarion

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Tak naprawdę to 2003 jest po prostu serwerową wersją xp'ka.  ;) Takie jest moje zdanie.
Proszê tbgkol'a o wybaczenie, za tê sam± postaæ w Avatarze, ale Beaker jest cudowny. ;)

Jooseph

Ekspert
IP zapisane
Co nie zmienia tego, że jest o wiele stabilniejszą wersją XPka ;P

MSIKT6V

Gość
IP zapisane
Miałem 2003 jest to dobry system, aczkolwiek brakowało mi kilku funkcji normalnego systemu dla użytkownika. Nie mam zadnych wątpliwosci co do tego, że 2003 jest szybszy od XP'ka. ;D :D

Istarion

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
No, ale jeśli ktoś chce sobie pograć, to już stanowczo XP. Ja mam XP i Win7 i muszę przyznać, że od dłuższego czasu ciągnę tylko na becie.
Proszê tbgkol'a o wybaczenie, za tê sam± postaæ w Avatarze, ale Beaker jest cudowny. ;)

Jooseph

Ekspert
IP zapisane
Dlaczego? Ja we wszytsko bez problemów grałem na Win 2k3 :) Trzeba go tylko odpowiednio skonfigurować, włączyć akcelerację 3d, dźwięk, Nawet motym Luna z XP da sie uruchomić :)

Istarion

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Ale jeżeli nam nie potrzebny to tak naprawdę prościej jest zainstalować XPka. Chociaż ta konfiguracja wcale dużo czasu nie zajmuje. (Wiem, przeczę samego siebie :p)

Jooseph

Ekspert
IP zapisane
Prościej, ale 2k3 jest stabilniejszy, wolę sie pomęczyc 15 minut z konfiguracja i zaoszczędzić sobie nerwów.

hpx4000

Aktywny użytkownik
Miejsce pobytu: Warszawa, M³ociny
IP zapisane
W2k3 jest stabilniejszy jeśli wykorzystywany jest zgodnie z przeznaczeniem... jak włączysz dodatkowe usługi (ze zwykłego xp znane) to jest tak samo stabilny i szybki jak XP. Nie wiem czemu niektórym się wydaje że tym system droższy tym lepszy o zastosowań domowych.
HP ProBook Windows 7 x64
Help IT
"Na koñcu bêdziemy pamiêtaæ nie s³owa naszych wrogów, ale milczenie naszych przyjació³"

mk

Aktywny użytkownik
everybody lies
Miejsce pobytu: Poland
IP zapisane
ja mam słabszego kompa i mam Win7. Chodzi mi CS a co więcej do szczęscią potrzeba?

Istarion

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Cytat: mateuszk222 w 14 Marzec 2009, 09:22:18
ja mam słabszego kompa i mam Win7. Chodzi mi CS a co więcej do szczęscią potrzeba?

Szybszego Steam'a  :P

Jooseph

Ekspert
IP zapisane

gregor_y

Ekspert
Ten u¿ytkownik jest zabanowany na zawsze
Miejsce pobytu: Myszkowice
IP zapisane
Cytat: Jooseph w 14 Marzec 2009, 12:05:59
Braku Steam'u.

Bravo i jeszcze zlikwidowac games for windows...kolejna reinstalacja i savy z dow II nie działają...

lukas_gab

Ekspert
IP zapisane
Cytat: gregor_y w 14 Marzec 2009, 13:18:16
Cytat: Jooseph w 14 Marzec 2009, 12:05:59
Braku Steam'u.

Bravo i jeszcze zlikwidowac games for windows...kolejna reinstalacja i savy z dow II nie działają...

Nie martw się - mi wcieło seavy od final fantasy origins - od wersji japonskiej dla hardcorowóc ;p ( więcej ekspowania niż grania ;p - a naprawde moja dróżyna już wymiatała - 2tyg. ekspiłem ;p )