Windows 7 na 256 RAM!!

Zaczęty przez szybki_pl, 07 Luty 2009, 01:59:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

gothmori

Aktywny użytkownik
Windows ¶mierdzi skarpetkami mojej babci
IP zapisane
tylko że to najwyższa półka ;p tutaj rzeczywiście z tego co luknąłem już jest konkurencja cenowa dla AMD...

gregor_y

Ekspert
Ten u¿ytkownik jest zabanowany na zawsze
Miejsce pobytu: Myszkowice
IP zapisane
Dobra ale do czego aż takie procki desktop czy server bo na desktop nadal zwykłe c2d wystarczy mało co wykorzysta 4 jaja albo wiecej...

lukas_gab

Ekspert
IP zapisane
gregor_y - a po co ludzie kupują lamborgini skoro i tak nie będą jeździli szybko ? Wątpie że każdy posiadacz lamborgini chociaż raz w życiu jechał max speed ;p

Ale swoja drogą - teraz mam lapsa i mam podlączony zew. monitor . Włanczam visual c++ na główny, virtual pc ( co bym całego kompa nie zawiesił jak byka w kodzie zrobie ;p )na zewnętrznym , i jakiś serial czy film w hd na telewizor rzucam i przyznam ze nie chodzi to tak jak bym chciał , a w szczególności jak włącze film hd to w ogóle mi długo kompiluje . Moje mażenie to piec/mac 2procki po 2-4 rdzenie , xeonki i 4 monitory ;d No fakt może jestem lekkim geekiem i nie każdy robi to z kompem co opisałem , ale cóż , macie przykład wykorzystania sprzętu ;p

gregor_y

Ekspert
IP zapisane
Cytat: lukas_gab w 08 Luty 2009, 19:14:08
No fakt może jestem lekkim geekiem i nie każdy robi to z kompem co opisałem , ale cóż , macie przykład wykorzystania sprzętu ;p

Cenzura powina byc na forum w koncu dzieci też tu wchodzą...  ;D

gothmori

Aktywny użytkownik
IP zapisane
a moim zdaniem takie procki sa po to by mieć komputer na lata ;p

gregor_y

Ekspert
IP zapisane
Cytat: gothmori w 08 Luty 2009, 19:28:16

Buahahaha...to samo mówili o moim pierwszym kompie za 6k z PII :)

gothmori

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Cytat: gregor_y w 08 Luty 2009, 19:30:13
Cytat: gothmori w 08 Luty 2009, 19:28:16

Buahahaha...to samo mówili o moim pierwszym kompie za 6k z PII :)

to przepłaciłeś ;] mój kumpel w 2000 roku miał kompa na pIII za ponad 2000zł ;p

gregor_y

Ekspert
IP zapisane
Cytat: gothmori w 08 Luty 2009, 19:45:18
to przepłaciłeś ;] mój kumpel w 2000 roku miał kompa na pIII za ponad 2000zł ;p

Wiem ale to wtedy był szczyt technologi miał wystarczyc na lata buehehe...dlatego teraz kupuje sprzet ze sredniej półki i podkrecam...

lukas_gab

Ekspert
IP zapisane
ja za 5k kupiłem celerona 333 ;d Ale wsumie gregor_y to kupiłem 2 lata temu mojego lapsa za 4,5k i może nie ma blue ray i duzego dysku , ale patrząc na gfx ,procek , czy monitor ( w szególności na niego ) to ten komputer nadal jest z wyrzszo/średiej półki

gothmori

Aktywny użytkownik
IP zapisane
no pentium II to nie była ta najwyższa półka więc... śmiem uważać że przepłaciłeś... procek który ma 3 lata żeby spadł tak na dzióbek że komp z jego nowszą wersją jest o niebo tańszy? no nie wiem... chociaż.. diabli wiedzą... kiedyś to było inaczej ;p

gregor_y

Ekspert
IP zapisane
Cytat: gothmori w 08 Luty 2009, 20:10:23
no pentium II to nie była ta najwyższa półka więc... śmiem uważać że przepłaciłeś... procek który ma 3 lata żeby spadł tak na dzióbek że komp z jego nowszą wersją jest o niebo tańszy? no nie wiem... chociaż.. diabli wiedzą... kiedyś to było inaczej ;p

12-13 lat temu kupiłem nie pamiętam to był mój pierwszy PC w zasadzie to rodzice kupili...

lukas_gab

Ekspert
IP zapisane
Cytat: gothmori w 08 Luty 2009, 20:10:23

Przepraszam ale nie skumałeś ;p W lapku mam c2d ;d

gregor_y

Ekspert
IP zapisane
Cytat: lukas_gab w 08 Luty 2009, 20:55:23
Przepraszam ale nie skumałeś ;p W lapku mam c2d ;d

Ja też przestaje kumac coraz dziwniej piszę :)

QkiZ

Gość
IP zapisane
Cytat: gregor_y w 08 Luty 2009, 17:42:26
Cytat: gothmori w 08 Luty 2009, 17:13:22
... nie smieszy Cię ta histeria? ludzie zachwalają 7 tak jakby to było stabilniejsze i lżejsze od xp po 3 service packach xDDD
7 jest lepszym systemem od Linuxa pod każdym względem ale nie jest bez wad może byc?:)

chłopaku. mam pytanie: widziałeś w ogóle linuksa? czy tylko tak gadasz? win7 musisz specjalnie przygotowywać do 256 ramu. linuksa spokojnie zainstaluje i na mniejszej ilości pamięci. bez żadnych specjalnych chwytów.

Cytat: gregor_y w 08 Luty 2009, 18:48:07
chociaż szczerzę nie rozumiem czemu aż tyle liczą sobie za zwykłe częsci chamska polityka przypomina mi dystrybucje czesci do Amigi  >:(

Amiga to teraz sprzęt kolekcjonerski, a wszystko co jest kolekcjonerskie kosztuje

gothmori

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Cytat: QkiZ w 09 Luty 2009, 10:46:39
Cytat: gregor_y w 08 Luty 2009, 17:42:26
Cytat: gothmori w 08 Luty 2009, 17:13:22
... nie smieszy Cię ta histeria? ludzie zachwalają 7 tak jakby to było stabilniejsze i lżejsze od xp po 3 service packach xDDD
7 jest lepszym systemem od Linuxa pod każdym względem ale nie jest bez wad może byc?:)

chłopaku. mam pytanie: widziałeś w ogóle linuksa? czy tylko tak gadasz? win7 musisz specjalnie przygotowywać do 256 ramu. linuksa spokojnie zainstaluje i na mniejszej ilości pamięci. bez żadnych specjalnych chwytów.

nie pisz tak bo Ci bana dadzą xD ja już się naraziłem xDDD tutaj nie wolno pisać źle o windowsie i dobrze o linuxie... reasumując windows to guano...

→lukas_gab to Ty mnie nie skumałeś ;p komputer z celeronem za 5000zł to nie możliwe... chyba że w laptopie ;p ponieważ celeron to najniższa półka... jest i druga opcja... że sam sobie składałeś za tyle..ale trzeba być windziarzem żeby składać kompa za 5000zł i wsadzić w niego celerona ;p