Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Transfer danych w W 7 = sata2 max 40MB/s?

<< < (5/5)

Precello:
U mnie też jest calculating :P ale sprawdzałem stoperem i wychodziło tak jak nie chciałem :P

Mercor:
Heh, u mnie a lapku Win7 rozpoznaje dysk SATA jako IDE i dostal ocene 1 a w Viscie 4,9. Z tym ze u mnie transfer max okolo 17-20mb jest ale nie ma sie co dziwic, to tylko laptopowe sata.

PS. Precello widze Avatara oglada ;)

Precello:
Ja w Viscie miałem dla dysku wynik 5,9 a tu tylko 3,0... hmm...
ps. tiaaa ;] Avatar na avatara :D i nie "ogląda" tylko już obejrzałem :P szkoda że nie ma więcej odcinkow :P

gregor_y:

--- Cytat: Precello w 10 Luty 2009, 12:28:48 ---Ja w Viscie miałem dla dysku wynik 5,9 a tu tylko 3,0... hmm...

--- Koniec cytatu ---

6.0 ale za to wydajnosc w 3d gaming mam 6.0 zamiast 6.9...ale wynik w 3dmarku o 300 punktów wyżej wiec nie patrzcie na ten głupi test...

Precello:
Heh poprawił mi się wynik w The Windows Experience Index
Skasowałem dyski w Raid i na nowo utworzyłem Raid0 i Raid1 ;] Na szczęście mam zewnętrzny dysk 1TB, więc nie problem wszystko od nowa zrobić :D Na szczęscie te nowe systemy instalują się błyskawicznie :D

Mimo poprawy wyniku do 5,9(tak jak w Viscie wcześniej) transfery plikow nie sa takie bardzo zadowalające... bo są tak jak poprzednio czyli ok 70Mb/s

Gregory_y - Nie pytałem się o wynik WEI lecz o syntetyczne wyniki osiągów twojego Raid0 :) Bo u Mnie mimo zainstalowania wszystkiego od nowa, mimo zadowalajacych wynikow w testach syntetycznych, mimo zadawalającej oceny Primary Hard Disk w WEI osiagi przy kopiowaniu/przenoszeniu (testy realne) oscylują w poziomie ok 70Mb/s a twoje w okolicy 170Mb/s.
Więc takie pytanie :) Jakie masz dyski spiete w Raid0? :):)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej