Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Transfer danych w W 7 = sata2 max 40MB/s?

(1/5) > >>

PrzemoT3:
Nie jestem pewien czy to wina że nie preinstalowałem sterownika sata przed instalacją W 7a dopiero podmieniłem po jego instalacji i konfiguracji systemu ale mam bardzo wolny transfer  między partycjami około 36,6-40MB/s. Ocena wydajnościowa zaniżona jest przez własnie wydajność dysku twardego do 3.0 ;-( . Czyżby jakieś niedociągniecie czy też zły sterownik. Jak tam u Was z transferami.... btw pamiętam że w Viście pierwsza poprawka dotyczyła właśnie poprawy wydajności dysków twardych.

gregor_y:
Ja pozwoliłem windosowi wszystko instalowac...i...rezultaty są swietne

Precello:
Ja z kolei mam 2 dyski w Raid0 i prędkość mam także zaniżoną.
Kopiowanie/przenoszenie pliku na inna partycje i w odrębie partycji - ok 70MB/s z wachaniami 10MB/s (Powinno być średnio od 160MB/s do 200MB/s)
I ocenę mam też zaniżona bo 3.0 jak u Ciebie, chociaz jedni mowią że to dlatego że test porownuje dyski z dyskami flash przystosowanymi do postawienia na nich systemu...

gregor_y:
U mnie ocena dysków wynosi 6.3...

Może nie instalujcie sterów sami tylko pozwólcie windosowi...

c!No:
mam ten sam problem window7s nie wykrywa smbus ICH9 (intel, płyta główna gigabyte x38ds5) próby "ręcznej" instalacji sterowników obcinały transer do takiego stopnia że IDE było szybsze w testach, bez sterowników działa przyzwoicie, podejrzewam że kwestią czasu jest wdrożenie sterów do w7

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej