Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Transfer danych w W 7 = sata2 max 40MB/s?

<< < (4/5) > >>

Precello:
ehh zainstalowałem na nowo system juz b.7022 (i dałem systemowi wszystkie sterowniki zainstalować) na Raid0 ale problem się nie rozwiązał...
Mimo że wyniki w everescie i hd tune pokazują srednia 194MB/s to pliki przesyłają/kopiują się na poziomie 70MB/s :(

Dodatkowo zauważyłem że podobny wynik mam na Xp, ktorego zainstalowałem na Raid1 a pliki przenosiłem w odrębie Raid0.
Wiec nie wiem czy to wina płyty głównej, sterowników czy systemu...?
Jak bardzo można wierzyć testerom dysków?

Do notki niżej :P :
Mi everest ten v5 dobrze wszystko wykrywa... także moj procek E5200 :P chociaż przy wersji Home jego poprawnie nie rozpoznawał :P

sir owca666:
Ewerestowi NIGDY nie można ufać! Mój core 2 duo 2x3.00Ghz wykrywa jako sempron 9x333hz  albo temperatura na procku -60c a na grafice 240c  ;D

PiasQ:
Co do Everesta - nie używajcie wersji Home, ona od dawna nie jest aktualizowana, a ostatnia wersja nie jest przystosowana do platform na C2D :P

Precello:

--- Cytat: gregor_y w 07 Luty 2009, 02:12:34 ---Ja pozwoliłem windosowi wszystko instalowac...i...rezultaty są swietne

--- Koniec cytatu ---
gregor_y, a jakie masz średnie wyniki w testach dysku w everescie, hd tune czy innym..? :)

gregor_y:

--- Cytat: Precello w 10 Luty 2009, 11:33:45 ---gregor_y, a jakie masz średnie wyniki w testach dysku w everescie, hd tune czy innym..? :)

--- Koniec cytatu ---

Nope...

Przy okazji dzieki za screena mojego :) znalazłem 1 buga w 7022...mianowicie windows nie podaje liczy z jaką transfer się odbywa tylko jest calculating :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej