Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Transfer danych w W 7 = sata2 max 40MB/s?
PrzemoT3:
mi swobodnie przyją sterowniki do ICH10 z Vista/Vista 64bit/XP64/XP ale musiałem recznie doinstalować. Ze sterownikiem sata było tak że pozwoliłem win 7 samemu działać a kiedy zorientowałem się że mam ocenę 3 .0 to podmieniłem. Program HD Tech pokazuje wydajność dysku na poziomie 94 MB/s ( więcej niż w XP) a jednak już kopiowanie plików przebiega ślamazarnie. Ciekawe co jest przyczyną?
gregor_y:
--- Cytat: PrzemoT3 w 07 Luty 2009, 11:05:45 ---Ciekawe co jest przyczyną?
--- Koniec cytatu ---
Czy to ważne napisz feedback i poprawią...w koncu po to jest beta...
PrzemoT3:
Zrobiłem tak:
zainstalowałem W 7 na nowo lecz podczas instalacji wskazałem mu sterowniki ICH10 AHCI Contrroler . Zrobiłem testy w HD Tech i transfer był taki jak ma być: WYSOKI!. Spróbowałem skopiować plik miedzy partycjami i?.... dalej to samo. Wychodzi na to że to problem sterowników. Cóż trzeba napisać feedbacka ;-)
gregor_y:
--- Cytat: PrzemoT3 w 07 Luty 2009, 15:52:33 ---Zrobiłem tak:
zainstalowałem W 7 na nowo lecz podczas instalacji wskazałem mu sterowniki ICH10 AHCI Contrroler . Zrobiłem testy w HD Tech i transfer był taki jak ma być: WYSOKI!. Spróbowałem skopiować plik miedzy partycjami i?.... dalej to samo. Wychodzi na to że to problem sterowników. Cóż trzeba napisać feedbacka ;-)
--- Koniec cytatu ---
To może zrób tak nie rób nic nie instaluj żadnych sterowników manualnie może w koncu WU się obudzi...
popuri11:
Dane techniczne mojego dysku twardego :
Rodzina produktów Caviar SE
Pojemność [GB] 320
Interfejs Serial ATA/300
Prędkość obrotowa [obr./min] 7200
Pamięć podręczna Cache [MB] 8
Max. szybkość transmisji danych [MB/s] 300
Głośność w czasie pracy 3.3
Średnie opóźnienie obrotowe (latency) [ms] 4.2
Średni czas bezawaryjnej pracy [MTBF] 500.000
Inne Data Lifeguard, SecureConnect, FlexPower
Średni czas wyszukiwania [ms] 8.9
Max. wewn. szybk. transmisji [MB/s] 768
u mnie prędkość kopiowania filmu o wielkości 700MB to od 50-30MB/S z partycji (c) na partycje (d) proszę mi powiedzieć czy prędkość kopiowania powinna być szybsza czy taka jak podałem ?.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej