Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Wersje Windows 7 ogłoszone
gothmori:
--- Cytat: Chinka w 06 Luty 2009, 01:11:22 ---
Pakiety .rpm to już są programy skompilowane z tego, co dobrze wiem :P Sam używałem Fedory przez pewien czas, Ubuntu także. Poza tym kernel, który dają w Fedorze nie jest idealny - wszystkiego nie obsłuży. Więc czasem nawet w Fedorze, co niby obsłuży więcej, bo ma sporo eksperymentów w sobie, trzeba zrekompilować jajko :)
Według mnie M$ dobije się, jeśli w czasie premiery siódemki będzie sprzedawać XP. Według mnie powinien być on wycofany całkowicie jakoś pół roku przed premierą nowego. Wtedy ludzie będą mieli wybór - a raczej będa zmuszeni do Sevena, bo jak jest wybór, to lepiej wziąć coś lepszego w tej samej cenie. No chyba, że będą sobie drożej liczyć za nowość (a jakoś XP Pro i Vista Business oferowało się w tej samej cenie)
// Tak swoją drogą - Chinka napisał - Chinka
--- Koniec cytatu ---
przypuszczalnie... jeżeli fedora miałaby być fedorą to rekompilacja tylko metodą oldconfig... tylko po cholere kompilować jak można ściągnąć kernel zaktualizowany z repo fedory? co do braku obsługi i rekompilacji... słyszałeś o czymś takim jak polecenie modprobe? po co kompilować kernel skoro jest rpm? a zmian konfiguracji można dokonać z poziomu terminala? xD no wiadomo samo jądro wszystkiego nie obsłuży ;] ale można doinstalować sterowniki ;p
pisałem... fedora to baaardzo eksperymentalne distro xD stabilne to redhat... oj bardzo stabilne ;] mam distro od oracle oparte na redhacie... chodzi że (tak ujmę) cholernie stabilnie i szybko... distro nazywa się Oracle Enterprise linux ;] mam wersję 5 ;] na okładce jest przypakowany tux w pancerzu ;] jak chcesz mogę wrzucić fotkę okładki płyty ;] zabawa tym była cudna... lekko, pewnie i szybko... tylko że strasznie konserwatywnie... na serwer czy do firmy distro idealne ponieważ proste w obsłudze i baaardzo stabilne ;]
Chinka:
Masz tu dowód, że wszystkiego nie obsługuje. Temat stary, ale jednak. I tu jest o rekompilacji jajek akurat.
http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=18654&st=30 - przeczytaj dokładnie. Koniec.
gothmori:
wina nie tkwi akurat tutaj po stronie kernela tylko po stronie producenta... i temat nie dotyczy hardware'u tylko mp4... urządzenie nie obsługuje trybu pamięci masowej co w jego przypadku jest po prostu śmieszne... nawet moja nokia coś takiego obsługuje.. x|
jak możesz wyczytać, producent zadeklarował że mp4 będzie działać... jak byś wyczytał (ktoś podlinkował) to wystarczy jedynie dodać pewną regułę, nie trzeba nic przekompilowywać... nie można zmuszać producenta systemu do tego by zapewniał sterowniki do każdego urządzenia które można podłączyć pod usb... to tak samo jak bym podłączył swoje Casio (wk-110) pod windowsa bez instalacji oprogramowania... ni widu ni słychu.... system nie wie co podłączyłem... pretensje do microsoftu czy do producenta? tylko że tu producent zrobił co należy i sofcik jest dołączony na płytkach :)
p.s. zrobiłem już upgrade z 8.04 do debiana lenny ^^
dokładnie... 3 poleceniami... bo najczęściej usuwa się właśnie 3 pliki odpowiadające za rozruch - chodzi o m.in szkodnika którego znam... widać jaki z Ciebie spec... pewnie jesteś kolejnym 14-letnim dzieciakiem a twoja praca polega na tym że ktoś daje Ci 2 dychy za instalke windowsa i robisz z siebie po forach speca... chciałeś na dodatek uruchomić painta bez explorera xD
wiecie w czym problem? w tym że wielu z Was nazywa się testerami windowsa 7 a nie ma o windowsie żadnego pojęcia...
Windowsem nie da się administrować bez trybu tekstowego xDDD NIE DA!!! zajrzyjcie (chociaż przerzućcie kilka kartek!!!) podręcznika administratora windows server 2008... skoro jesteście testerami to podejrzewam że wielu z Was skorzystało z promocji Heroes Happen Here w której rozsylano windows vista ultimate (licencja na rok) + windows server 2008 (trial) z podręcznikiem admina... albo nabyliście literaturę w księgarni...
wystarczy wyłączyć szkiełka i jesteście zieloni... testerzy buahahahaha!!!!!!!!!!!!!!
--- Cytat: c!No ---linuksowcy skompilujcie moje jądra, possijcie oczywiście w darmowej wersji,
--- Koniec cytatu ---
widać jaki poziom reprezentujecie sobą panowie testerzy xDDD
wiesz co dzieciaczku? tobie to jeszcze nie byłoby czego ssać...
lukas_gab:
--- Cytat: gothmori w 07 Luty 2009, 05:01:13 ---wina nie tkwi akurat tutaj po stronie kernela tylko po stronie producenta... i temat nie dotyczy hardware'u tylko mp4... urządzenie nie obsługuje trybu pamięci masowej co w jego przypadku jest po prostu śmieszne... nawet moja nokia coś takiego obsługuje.. x|
jak możesz wyczytać, producent zadeklarował że mp4 będzie działać... jak byś wyczytał (ktoś podlinkował) to wystarczy jedynie dodać pewną regułę, nie trzeba nic przekompilowywać... nie można zmuszać producenta systemu do tego by zapewniał sterowniki do każdego urządzenia które można podłączyć pod usb... to tak samo jak bym podłączył swoje Casio (wk-110) pod windowsa bez instalacji oprogramowania... ni widu ni słychu.... system nie wie co podłączyłem... pretensje do microsoftu czy do producenta? tylko że tu producent zrobił co należy i sofcik jest dołączony na płytkach :)
p.s. zrobiłem już upgrade z 8.04 do debiana lenny ^^
dokładnie... 3 poleceniami... bo najczęściej usuwa się właśnie 3 pliki odpowiadające za rozruch - chodzi o m.in szkodnika którego znam... widać jaki z Ciebie spec... pewnie jesteś kolejnym 14-letnim dzieciakiem a twoja praca polega na tym że ktoś daje Ci 2 dychy za instalke windowsa i robisz z siebie po forach speca... chciałeś na dodatek uruchomić painta bez explorera xD
wiecie w czym problem? w tym że wielu z Was nazywa się testerami windowsa 7 a nie ma o windowsie żadnego pojęcia...
Windowsem nie da się administrować bez trybu tekstowego xDDD NIE DA!!! zajrzyjcie (chociaż przerzućcie kilka kartek!!!) podręcznika administratora windows server 2008... skoro jesteście testerami to podejrzewam że wielu z Was skorzystało z promocji Heroes Happen Here w której rozsylano windows vista ultimate (licencja na rok) + windows server 2008 (trial) z podręcznikiem admina... albo nabyliście literaturę w księgarni...
wystarczy wyłączyć szkiełka i jesteście zieloni... testerzy buahahahaha!!!!!!!!!!!!!!
--- Cytat: c!No ---linuksowcy skompilujcie moje jądra, possijcie oczywiście w darmowej wersji,
--- Koniec cytatu ---
widać jaki poziom reprezentujecie sobą panowie testerzy xDDD
wiesz co dzieciaczku
? tobie to jeszcze nie byłoby czego ssać...
--- Koniec cytatu ---
Człowieku ... słowem nie wspomniałes o szkodnikach a o NAPRWIE SYSTEMU , a przypomnę , że nie tylko wirusy psują system ... jesteś totalnie niesprecyzzowany .
Potwierdza się , moja teoria , delikwent coś napisał , nie dopisal dokładnie o co chodziło a potem zaczął swoje bezpodstawne wywody ,do tego jak zwykle wyminał temat w którym jest cienki - backupy bo o tym tylko wspomniał że potrzebny do tego jest bootowanie systemu co jest kpiną i umilkł bo wie ze racji nie miał ...
Oficjalnie wyłanczamsię z wszystkich flamewar , i odpowiedzi temu użytkownikowi . Czy jest tutaj opcja ignoruj ? Na pewnym forum jest i jest bardzo przydatna ;d .
gregor_y:
--- Cytat: lukas_gab w 07 Luty 2009, 10:44:13 ---Oficjalnie wyłanczamsię z wszystkich flamewar , i odpowiedzi temu użytkownikowi . Czy jest tutaj opcja ignoruj ? Na pewnym forum jest i jest bardzo przydatna ;d .
--- Koniec cytatu ---
Popieram udział w ostatnim flamewar to była strata czasu...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej