Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Wersje Windows 7 ogłoszone
gothmori:
→lukas_gab
niach niach xD wiesz co? nie tylko szkodnik może usunąć plik... ja zadałem precyzyjnie pytanie ;] zapytałem o to jak (w naszybszy sposób) przywrócić pliki rozruchowe w windowsie xD przyczyną usunięcia takich plików czasem nawet bywa nieświadome usuniecie ich przez użytkownika ;p czasem jakiś patcher wywala pliki i w wyniku błędów nie wrzuca spowrotem... ;p
przyczyny usunięć plików panie serwisancie (rotfl - jeśli Ty na prawde pracujesz w jakimś serwisie komputerowym to... ja nigdy z żadnego nie skorzystam xDD) moga być różne ;] a ja pokierowałem się logiką kilku poleceń które można umieścić w pliku wykonywalnym i które każdy (nawet noob) zna ;p
to o co zapytałem to rutynowe działanie xD i śmieszne jest to że nie syszałeś (jak widze Ty również) o czymś takim jak naprawa windowsa z poziomu wiersza poleceń xD baaardzo czesto ktoś wywala lub uszkadza explorator ( w win xp który dominuje na pc)... co robi jeśli ma trochę oleju w głowie? wrzuca płytkę w napęd i wykopiowuje nowy ;p
z pana taki fachowiec panie lukas jak z koziej dupy trąba! odwracasz pan kota ogonem gdy ktoś wytknie braki w wiedzy i udajesz pan że nie wiesz o co chodzi xD tak jak gregor_y xD
lukas_gab:
Robie dyspense od mojego postanowienia .
Zwracam honor gothmori - nie odczytałem że chodzi o pliki rozruchowe , myslałem , że ogólnie o naprawe systemu . Faktycznie w tym przypadku masz racje , wystarczy pare polecen , na dobra sprawe w większości takich przypadków wystarcza mixmbr , czy fixboot .
Tak czy inaczej prosze mnie czlowieku nie obrażac i pisz mój nick w calości albo w ogóle . W całej mojej karieże nie napisałem obrazliwego tekstu w twoją stroną, zachowałem kulturę której ty nie reprezentujesz .
EOT , GZGOFF ,
gregor_y:
--- Cytat: gothmori w 07 Luty 2009, 11:40:32 --- i udajesz pan że nie wiesz o co chodzi xD tak jak gregor_y xD
--- Koniec cytatu ---
Dałem ci odpowiedz i to nawet kilka razy zaczni czytac posty...
Teraz wszystko masz za pomocą graficznych konfiguratorów i to jest postep a nie nobizm w koncu lepiej sobie ułatwiac życie niż komplikowac...najzabawniejsze jest że twój ukochany system Linux w ciągu ostatnich lat idzię w tym samym kierunku co windows czyli ułatwienie pracy,graficzne konfiguratory itp...czyli z tego co rozumiem twoim tokiem rozumowania cała społęcznosc Linuxa głupieje z roku na rok a ty jestes najlepszym tego przykładem?
gothmori:
--- Cytat: lukas_gab w 07 Luty 2009, 11:54:16 ---Robie dyspense od mojego postanowienia .
Zwracam honor gothmori - nie odczytałem że chodzi o pliki rozruchowe , myslałem , że ogólnie o naprawe systemu . Faktycznie w tym przypadku masz racje , wystarczy pare polecen , na dobra sprawe w większości takich przypadków wystarcza mixmbr , czy fixboot .
Tak czy inaczej prosze mnie czlowieku nie obrażac i pisz mój nick w calości albo w ogóle . W całej mojej karieże nie napisałem obrazliwego tekstu w twoją stroną, zachowałem kulturę której ty nie reprezentujesz .
EOT , GZGOFF ,
--- Koniec cytatu ---
ani razu nie miałem zamiaru Cię obrazić... zdziwiło mnie że nie znasz trybu naprawy w windowsie... ale okazało się że jednak znasz.. jeśli cokolwiek co napisałem odebrałeś jako obrazę to przepraszam... a jeśli chodzi o cytat to zauważ że nie podałem przy nim Twojego nicka.. i nie chciałem wykpić jego treści tylko dać wyraźnie do zrozumienia że nie szukasz alternatyw...
→gregor_y
dałeś odpowiedź... tak ale błędną xD zauważ.. nawet lukas_gab podał inną równie szybką metodę (jak nie szybszą ;p) xD
linux idzie w strone graficznych konfiguratorów? bzdura... twórcy niektórych dystrybucji (głównie dektopowych) owszem ale nie twórcy linuxa... i nie ma konieczności korzystania z graficznych konfiguratorów ani w windowsie ani w linuxe.. w wielu przypadkach tryb tekstowy (nawet w windowsie) jest o wiele wygodniejszy... no nie wiem czy bez trybu tekstowego poradziłbyś sobie administrując windowsa... wiesz co? rozejrzyj się za literaturą...
gregor_y:
--- Cytat: gothmori w 07 Luty 2009, 12:08:27 ---dałeś odpowiedź... tak ale błędną xD zauważ.. nawet lukas_gab podał inną równie szybką metodę (jak nie szybszą ;p) xD
--- Koniec cytatu ---
Też podałem inna metode ale nie błędna ktoś inny równie dobrze może podac inny sposób :) o ile dobrze pamietam chyba za czasów 95/98 naprawiałem za pomocą dos + nc nie uważam tego za zła metody tylko wygodniejsza dla mnie nie koniecznie dla innych...chyba nawet dyskietke miałem...
Na xp już chyba była automatyczna naprawa wiec wystarczyło miec płytke...szczerze z XP miałem tak mało problemów że nie pamietam chociaż czasami waliłem format bo był i tak zawalony i powolny...
Viste tak z 2 lata plus minus miałem ani 1 awari systemu gdyby nie ta beta W7 nadal miał bym Viste...
Edit:Wpadne pózniej o ile coś zostanie z forum... :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej