Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Wersje Windows 7 ogłoszone

<< < (13/22) > >>

umcs:
No racja, gdzie się nie zaglądnie to gadka o linuksie jest. Nie żebym coś miał do linuksa, ale co za dużo to nie zdrowo...

Chinka:
Co do linuxa spotykałem się z problemami hardware'owymi, czytałem takie chociażby na http://forum.fedora.pl. Zazwyczaj jedynym rozwiązaniem było patchowanie i rekompilacja jądra. Tylko, że nie każdy jest taki dobry i nie każdy znajdzie takiego gościa, który to zrobi. W Windows szukasz sterowników alternatywnych albo naprawiasz jakis błąd, który zazwyczaj wynika z głupoty, a znawców Windowsa jest o wiele więcej. Tyle.

Co do wersji Windows 7 - pierwotny plan był według mnie lepszy (czyli te trzy wersje). Bo jeśli ma być taki bardziej viściasty (tylko nazwa Business z Professional jest zmieniona), to bać się sytuacji, gdzie ludzie nie będą kupować Basica, bo się okaże, że za dużo z niego wycięli (jak w Viście), a Professional nie będzie miała popytu bo będą się bali tehgo, że jest niemultimedialna, że Sapera nie ma, że to że tamto i w sprzedaży będą funkcjonować praktycznie tylko dwie wersje. Przy tym podziale, co miał być, jeden użytkownik wybierze sobie HP (bo taki do domu, w miarę uniwersalny, zbędnych bajerów nie potrzebuję), Professional (tu już będę mógł na serio pobawić się systemem, więc taki bardziej do pracy - w końcu dostęp do np. zasad grupy itp. - system bardziej do stacji roboczych i tym podobnych), a Ultimate będą chcieli ci, co chcą mieć przyjemność z obsługi multimediów, a zarazem dostęp do narzędzi niedostępnych w HP. Zwróćcie też uwagę na to, że Vista Ultimate ma parę bajerów unikatowych dla swojej wersji, np. Dreamscene czy wsparcie dla HD

gregor_y:
Z tymi wersjami W7 zbytnio bym się nie martwił pewnie tak jak z Vista bedzie można np:Upgrade z Home Basic > Premium > Ultimate oczywiscie za dopłatą...

Z Dreamscene same problemy były przynajmniej u mnie wyłaczało się za każdym razem jak robiłem restart...

Mercor:

--- Cytat: gregor_y w 05 Luty 2009, 17:53:37 ---Z tymi wersjami W7 zbytnio bym się nie martwił pewnie tak jak z Vista bedzie można np:Upgrade z Home Basic > Premium > Ultimate oczywiscie za dopłatą...

Z Dreamscene same problemy były przynajmniej u mnie wyłaczało się za każdym razem jak robiłem restart...

--- Koniec cytatu ---

Heh, a wiesz ile MS sobie zyczyl za przejscie z Home Premium na Ultimate w przypadku Visty ? Bo jak ja sie orientowalem to wolali sobie praktycznie 2/3 kwoty nowego systemu...

gregor_y:

--- Cytat: Mercor w 05 Luty 2009, 17:56:01 ---Heh, a wiesz ile MS sobie zyczyl za przejscie z Home Premium na Ultimate w przypadku Visty ? Bo jak ja sie orientowalem to wolali sobie praktycznie 2/3 kwoty nowego systemu...

--- Koniec cytatu ---

Akurat nie patrzyłem kupiłem Home...potem zainstalowałem Ultimate i tak zostało... :)

Tu się zgodzę 2/3 to przegiecie zgodził bym sie np: masz Home za 100$ Ultimate 150$ i dopłacasz tylko 50$...

Dlatego dystrybucja przez neta była by lepsze pudełko tylko miejsce zajmuje...i może cene było by nisza...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej