Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Windows 8 RTM
kamiton:
--- Cytat: 69218 w 07 Sierpień 2012, 11:56:10 ---No właśnie touchscreeny, m$ chce zrezygnować z desktopów i forsować win8 jako ios ipad killer? Jeszcze niech dodadzą płatne appki.
Szybkość trudno mi ocenić, bo nie zapchałem systemu swoimi śmieciami, świeży system zawsze powala szybkością. Tak czy siak ja zostaje na 7, może jak wyjdą jakieś hacki przywracające menu start to spróbuje ponownie.
--- Koniec cytatu ---
nie mowiłem o takim porównaniu, to ze swiezy chodzi swietnie to fakt ale jak porównywac to dwa swieże , bo jak inaczej ?
Jaszczur:
Może powala szybkością, ale obsługa systemu już nie jest tak szybka jak w Win7. Nie rozumiem dlaczego MS nie zrobił jakiejś wersji PC Edition bez tego całego zbędnego metro, tapety na ekranie logowania i tych poukrywanych przycisków po rogach i krawędziach.
Mówicie, o touchscreenach, ale jak dla mnie ten Win8 nadaje się tylko na tablet. W domu mam Acera All in One i nie wyobrażam sobie siedzieć z wyciągniętymi rękami w stronę monitora, który stoi jakieś pół metra ode mnie. Jest to co najmniej niewygodne :)
Mirahz:
--- Cytat: Windowsik w 07 Sierpień 2012, 12:14:55 ---
--- Cytat: Mefi w 07 Sierpień 2012, 10:47:14 ---Fajnie fajnie ;)
jestem ciekaw jaką cenę zawoła MS - o ile nie są już ustalone czy co tam ;p
--- Koniec cytatu ---
Na sklepowych półkach w wersji pudełkowej cena Windows 8 będzie wynosiła od około 250 zł do 300 zł co uczyni go najtańszym systemem wydanym przez Microsoft do tej pory.
A tak mają prawdopodobnie wyglądać pudełka w których znajdzie się Windows 8:
--- Koniec cytatu ---
http://windows7.pl/aktualnosci/microsoft-zaprezentowal-pudelka-windowsa-8.html
kamiton:
--- Cytat: sCooBy^ w 06 Sierpień 2012, 22:56:50 ---Aby aktywować tego Win8 co wyciekł wystarczy zainstalować klucz dostępny w necie:
slmgr.vbs -ipk NG4HW-****-****-****-**** (cenzura, można znaleźć w sieci)
Przestawić dane dns servera aktywacji KMS na publicznego serwera - kms-c.no-ip.org wpisując
slmgr /skms kms-c.no-ip.org:1688
Po czym aktywując komendą:
slmgr.vbs -ato
Wualla.... xD
http://img707.imageshack.us/img707/9981/cccccct.png
ps Przetestowałem dla samego przetestowania. W sumie mam to gdzieś bo w środę pobiorę legalną wersję z MSDN :)
Biedny MS. Ich zabezpieczenia zostały unieszkodliwione w 4 dni po publikacji Windows 8 RTM i to tylko dla OEM-ów
--- Koniec cytatu ---
niestety ale już nie przechodzi ten kluczyk, GNBB8-****-****-****-**** tez nie
69218:
Rosjanie serwer wyłączyli :D
Tylko oni narazie mają soft i klucze do hosta kms który może aktywować maszyny więc obracają tym w prywatnym gronie.
Kwestia czasu jak to wypłynie, wtedy będzie jak z 7mką. Na Ukrainie, Białorusi i w Chinach do dnia dzisiejszego stoją kmsy aktywujące 7 i viste. ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej