Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Windows 8 RTM

<< < (7/77) > >>

Mefi:
Fajnie fajnie ;)
jestem ciekaw jaką cenę zawoła MS - o ile nie są już ustalone czy co tam ;p
co do języka to wydaje mi się ze MS obiecał czy ktoś od nich mówił/pisał ze Windows 8 będzie mieć wszystkie języki w pojawieniu się RTM czy jakoś tak
a tu dupa nie ma? uuu ms szaleje xD

69218:
A ja sobie odpuszcze.
Dzisiaj nad ranem zainstalowałem tylko, żeby sprawdzić co i jak.
Kompletnie do mnie nie trafia menu start w postaci metro z napchanymi mapami, pocztą, bingami, wycieczkami i całą resztą.
10minut szukałem gdzie znaleźć 'wszystkie programy' czy wyciągnąć 'Komputer' na pulpit.
Na plus takie pierdoły jak nowy menadżerz zadań czy pasek postępu podczas kopiowania plików.
Po instalacji świeżych sterowników ahci rst intela, windows przy starcie znalazł problem, przez 40minut próbował zrobić repair, odpuściłem i wrzuciłem pen'a z siódemką.

Nie jestem sam jeżeli chodzi o opinie na nie po zapoznaniu z systemem: http://www.engadget.com/2012/08/06/windows-8-may-not-let-you-boot-to-the-desktop/
Po prostu nie zmienia się czegoś, co jest w systemie od zawsze. Pewnie windows9 dostanie stare menu start, a metro o ile będzie to jako opcja - do tego czasu jestem z win7.

kamiton:
nie ma co rozpaczac - zapomniałes dodac ze znacznie powala 8ka poprzedników szybkoscią, wykorzystaniem pamięci itp. ja nie widze lepszego systemu na touchscreeny.co do tego czy w 9tce wróci menu start to raczej nie - sprzet sie zmienia - zmienia sie tez zapotrzebowanie do niego.

69218:
No właśnie touchscreeny, m$ chce zrezygnować z desktopów i forsować win8 jako ios ipad killer? Jeszcze niech dodadzą płatne appki.

Szybkość trudno mi ocenić, bo nie zapchałem systemu swoimi śmieciami, świeży system zawsze powala szybkością. Tak czy siak ja zostaje na 7, może jak wyjdą jakieś hacki przywracające menu start to spróbuje ponownie.

Windowsik:

--- Cytat: Mefi w 07 Sierpień 2012, 10:47:14 ---Fajnie fajnie ;)
jestem ciekaw jaką cenę zawoła MS - o ile nie są już ustalone czy co tam ;p
--- Koniec cytatu ---
Na sklepowych półkach w wersji pudełkowej cena Windows 8 będzie wynosiła od około 250 zł do 300 zł co uczyni go najtańszym systemem wydanym przez Microsoft do tej pory.

A tak mają prawdopodobnie wyglądać pudełka w których znajdzie się Windows 8:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej