Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Windows 8 RTM

<< < (9/77) > >>

sequantz:

--- Cytat: Jaszczur w 07 Sierpień 2012, 12:41:44 ---Może powala szybkością, ale obsługa systemu już nie jest tak szybka jak w Win7. Nie rozumiem dlaczego MS nie zrobił jakiejś wersji PC Edition bez tego całego zbędnego metro, tapety na ekranie logowania i tych poukrywanych przycisków po rogach i krawędziach.

Mówicie, o touchscreenach, ale jak dla mnie ten Win8 nadaje się tylko na tablet. W domu mam Acera All in One i nie wyobrażam sobie siedzieć z wyciągniętymi rękami w stronę monitora, który stoi jakieś pół metra ode mnie. Jest to co najmniej niewygodne :)

--- Koniec cytatu ---

Wystarczy podmienić explorer.exe oraz explorer.exe.mui z Win7 i wtedy Win8 wygląda zupełnie jak Win7 :D Bez metro ui, z normalnym przyciskiem i menu Start.

serenity15:

--- Cytat: sequantz w 07 Sierpień 2012, 17:28:49 ---
--- Cytat: Jaszczur w 07 Sierpień 2012, 12:41:44 ---Może powala szybkością, ale obsługa systemu już nie jest tak szybka jak w Win7. Nie rozumiem dlaczego MS nie zrobił jakiejś wersji PC Edition bez tego całego zbędnego metro, tapety na ekranie logowania i tych poukrywanych przycisków po rogach i krawędziach.

Mówicie, o touchscreenach, ale jak dla mnie ten Win8 nadaje się tylko na tablet. W domu mam Acera All in One i nie wyobrażam sobie siedzieć z wyciągniętymi rękami w stronę monitora, który stoi jakieś pół metra ode mnie. Jest to co najmniej niewygodne :)

--- Koniec cytatu ---

Wystarczy podmienić explorer.exe oraz explorer.exe.mui z Win7 i wtedy Win8 wygląda zupełnie jak Win7 :D Bez metro ui, z normalnym przyciskiem i menu Start.

--- Koniec cytatu ---

to pokaz screena

kamiton:
tak juz pokazał - nawet nie próbuj tak podmieniac

serenity15:

--- Cytat: kamiton w 07 Sierpień 2012, 21:28:53 ---tak juz pokazał - nawet nie próbuj tak podmieniac

--- Koniec cytatu ---
a myslisz ze podmieniał bym? to była ironia ;)

sequantz:
Może niezbyt dokładnie się wyraziłem. Chodzi tutaj o użycie patcha, który "podmienia" explorera z 7 i 8.
Poradnik: http://forums.mydigitallife.info/threads/35189-Windows-7-explorer-for-Windows-8

Screeny:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej