Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Windows 8 Developer Preview Build 8102 do pobrania od 14 września
Rafal05:
--- Cytat: kamiton w 17 Wrzesień 2011, 12:39:47 ---hmm na laptopku instalacja przebiegła sprawnie bez problemow , tymczasem tak mi sie spodobało ze zachciało mi sie zainstalowac na stacjonarce i tu klapa - instalator prosi sterowniki stacji cd/dvd ( nigdy mi sie nie zdarzyło na stacjonarce by jakikolwiek instalator o to prosił ) dziwi mnie to troche bo do tej płyty głównej GA-G41M-ES2L rev1.1 nie ma takiego stera, co wiec na to poradzic ?
Edit : zadne zmiany IDE czy AHCI nie pomagają hmm chyba trzeba mi to z pena zarzucic.
--- Koniec cytatu ---
U mnie problemów z zainstalowaniem na stacjonarce nie było, problem zaczął się teraz bo okazało się że system nie widzi napędu dvd. Gdyby ktoś wiedział jak ten przypadek rozwiązać to proszę o radę.
kamiton:
--- Cytat: Rafal05 w 17 Wrzesień 2011, 14:19:46 ---
--- Cytat: kamiton w 17 Wrzesień 2011, 12:39:47 ---hmm na laptopku instalacja przebiegła sprawnie bez problemow , tymczasem tak mi sie spodobało ze zachciało mi sie zainstalowac na stacjonarce i tu klapa - instalator prosi sterowniki stacji cd/dvd ( nigdy mi sie nie zdarzyło na stacjonarce by jakikolwiek instalator o to prosił ) dziwi mnie to troche bo do tej płyty głównej GA-G41M-ES2L rev1.1 nie ma takiego stera, co wiec na to poradzic ?
Edit : zadne zmiany IDE czy AHCI nie pomagają hmm chyba trzeba mi to z pena zarzucic.
--- Koniec cytatu ---
U mnie problemów z zainstalowaniem na stacjonarce nie było, problem zaczął się teraz bo okazało się że system nie widzi napędu dvd. Gdyby ktoś wiedział jak ten przypadek rozwiązać to proszę o radę.
--- Koniec cytatu ---
hmm z pena dziewak tez chce stery - o co caman ? wygląda na to ze cos swiruje ten obraz iso na stacjonarce i zupelnie sie gubi ehh chyba sobie to daruje i poczekam do oficjalnego wydania.
Mistol:
Wie ktoś jak wyłączyć okno logowania abym nie musiał wpisywać hasła.
Wchodziłem w opcje konta użytkownika i nie wiem jak to wyłączyć.
Z komputera nikt nie korzysta oprócz mnie więc nigdy nie ustawiałem żadnych haseł.
Edit: Strasznie szybki ten system. To dla mnie największe zaskoczenie. Zobaczę jeszcze tylko jak będzie chodził po wgraniu jakiegoś antywirusa np.Kasperskiego
A i ktoś na górze pisał że są problemy z Asusem Xonarem.U mnie wszystko działa mixer i dolby headphone
freak78:
--- Cytat: pionner w 17 Wrzesień 2011, 14:00:35 ---Czy da się wyłączyć metro ale jednocześnie zostawić wstążkę?
PS. W system32 MS się do nas uśmiecha:)
(@OpenWithToastLogo.png)
--- Koniec cytatu ---
nie wiem, czy z poziomu rejestru się da, ale zrobiłem myk: shsxs.dll wyrzuciłem z system32, i z syswow64, natomiast wrzuciłem do tych folderów pliki: shsvcs.dll i shsetup.dll z buildu 7989, wcześniej spatchowanego redpillem, no i mam normalne menu start i wstążkę, ale nie mam na razie nowego menagera zadań, no ale stary może być, choć i tak będę kombinował dalej:)
pionner:
Ok dla osób nie chcących samemu grzebać skleiłem na szybko programik do przełączania między zwykłym menu start a MetroUI. Całkiem prawdopodobne że będę go rozwijał i zrobię taki "multi konfigurator"
Lincz: http://www.multiupload.com/ENMO4Z0XI0
Screen robiony na Viście, ale programik był testowany na 8, nie sprawiał problemów, ale i tak nie biorę odpowiedzialności za ew. uszkodzenia.
PS. Freak, mógłbyś podrzucić mi te pliki?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej