Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Windows 8 Developer Preview Build 8102 do pobrania od 14 września

<< < (13/34) > >>

pstt:
Znalazłem dwie niekompatybilności z w8:

-problem z asusem xonarem dx - sterowniki chodzą normalnie, ale w XDX audio center nie działają podstawowe ficzersy takie jak mixer, dolby headphone, karaoke, itp.

-W CoD4 wyrzuca punkbuster, błędów jest kilka, manewrowałem na różne sposoby, lecz rowziązania problemu nie znalazłem. Najprawdopodobniej niekompatybilność punkbustera do systemu (W windows 7 PB wypuściło łatke dopiero w wersji RC, co mnie troche martwi).

freak78:

--- Cytat: loituma w 17 Wrzesień 2011, 00:26:09 ---
System rzeczywiście zmienia status nieużywanej aplikacji na suspended (czyli zawieszony) ale nie wyłącza go całkowicie - nawet po 10 minutach. I w takim przypadku program nadal zabiera ram.

--- Koniec cytatu ---

Fakt, potem doszedłem do tego, ale też na innym forum przeczytałem, że owszem, programy zabierają ram, ale suspended oznacza, że zawartość ramu którą używa proces jest zrzucana na dysk twardy, a system też w ten sposób właśnie zwalnia zasoby fizycznego ramu... Tak czy siak, żeby wszystko było jak należy, powinien być krzyżyk w metroUI do zamykania aplikacji.

kamiton:
hmm na laptopku instalacja przebiegła sprawnie bez problemow , tymczasem tak mi sie spodobało ze zachciało mi sie zainstalowac na stacjonarce i tu klapa - instalator prosi sterowniki stacji cd/dvd ( nigdy mi sie nie zdarzyło na stacjonarce by jakikolwiek instalator o to prosił ) dziwi mnie to troche bo do tej płyty głównej GA-G41M-ES2L rev1.1 nie ma takiego stera, co wiec na to poradzic ?

Edit : zadne zmiany IDE czy AHCI nie pomagają hmm chyba trzeba mi to z pena zarzucic.

lolasher:

--- Cytat: loituma w 17 Wrzesień 2011, 00:26:09 ---
--- Cytat: freak78 w 16 Wrzesień 2011, 22:48:46 ---
System nieużywane aplikacje zamyka sam po 30 sekundach:) w managerze zadań nieużywany program ma status: suspended... zostanie on zamknięty jeśli nie będzie "aktywny"

--- Koniec cytatu ---

System rzeczywiście zmienia status nieużywanej aplikacji na suspended (czyli zawieszony) ale nie wyłącza go całkowicie - nawet po 10 minutach. I w takim przypadku program nadal zabiera ram.

--- Koniec cytatu ---

Moim zdaniem dobrze, że nie jest zamykana, podejrzewam, że gdyby zaczęło brakować pamięci jako pierwsza w kolejności zostałaby przeniesiona do pliku wymiany.  Na Win7 przy 4GB ramu wyłączyłem plik wymiany, system prosił o więcej pamięci dopiero przy próbie uruchomienia Crysisa 2 x64, kiedy w tle miałem uruchomione trochę programów. Metrowe aplikacje są typowo mobilne, uruchamianie programu od zera za każdym razem męczyło by procesor i zabierało więcej baterii. Podobne rozwiązanie jest w Androidzie i wiszące programy w pamięci jakoś mi nie przeszkadzają.

pionner:
Czy da się wyłączyć metro ale jednocześnie zostawić wstążkę?

PS. W system32 MS się do nas uśmiecha:)

(@OpenWithToastLogo.png)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej