Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Windows 8 Developer Preview Build 8102 do pobrania od 14 września

<< < (15/34) > >>

Theo:

--- Cytat: freak78 w 17 Wrzesień 2011, 18:04:27 ---
--- Cytat: pionner w 17 Wrzesień 2011, 14:00:35 ---Czy da się wyłączyć metro ale jednocześnie zostawić wstążkę?

PS. W system32 MS się do nas uśmiecha:)

(@OpenWithToastLogo.png)

--- Koniec cytatu ---

nie wiem, czy z poziomu rejestru się da, ale zrobiłem myk: shsxs.dll wyrzuciłem z system32, i z syswow64, natomiast wrzuciłem do tych folderów pliki: shsvcs.dll i shsetup.dll z buildu 7989, wcześniej spatchowanego redpillem, no i mam normalne menu start i wstążkę, ale nie mam na razie nowego menagera zadań, no ale stary może być, choć i tak będę kombinował dalej:)

--- Koniec cytatu ---

A masz listę sieci wifi?

freak78:

--- Cytat: Theo w 18 Wrzesień 2011, 10:44:06 ---
--- Cytat: freak78 w 17 Wrzesień 2011, 18:04:27 ---
--- Cytat: pionner w 17 Wrzesień 2011, 14:00:35 ---Czy da się wyłączyć metro ale jednocześnie zostawić wstążkę?

PS. W system32 MS się do nas uśmiecha:)

(@OpenWithToastLogo.png)

--- Koniec cytatu ---

nie wiem, czy z poziomu rejestru się da, ale zrobiłem myk: shsxs.dll wyrzuciłem z system32, i z syswow64, natomiast wrzuciłem do tych folderów pliki: shsvcs.dll i shsetup.dll z buildu 7989, wcześniej spatchowanego redpillem, no i mam normalne menu start i wstążkę, ale nie mam na razie nowego menagera zadań, no ale stary może być, choć i tak będę kombinował dalej:)

--- Koniec cytatu ---

A masz listę sieci wifi?

--- Koniec cytatu ---

A no właśnie nie mam i pora kombinować dalej:) łączy się z wi-fi ale nie ma list sieci... Tyl że teraz to zauważyłem, a co za zbieg okoliczności, że wczoraj zainstalowałem sobie gadżet wyświetlający listę sieci na pulpicie... No i teraz stał się on przydatny:) ale nie lubię niedorób i trzeba walczyć dalej z tym windowsem:)

Madzia:
Jeśli zmieniliście nazwę pliku, to lista sieci wifi jest niedostępna.
Należy zmienić rejestr i wtedy wszystko jest ok ;D
http://webtrickz.com/how-to-get-back-old-start-menu-in-windows-8/

freak78:

--- Cytat: Madzia w 18 Wrzesień 2011, 11:08:57 ---Jeśli zmieniliście nazwę pliku, to lista sieci wifi jest niedostępna.
Należy zmienić rejestr i wtedy wszystko jest ok ;D
http://webtrickz.com/how-to-get-back-old-start-menu-in-windows-8/

--- Koniec cytatu ---

Zgoda, ale wtedy wcina wstążkę w exploratorze, a fakt, że przyzwyczaiłem się do niej, wszystko pod ręką zgrupowane:) no ale właśnie z tą zmianą nazwy muszę coś sprawdzić:)

Theo:
Tak naprawdę to chyba trzeba by edytować plik shsxs.dll tak aby nie włączało się metro przy naciśnięciu start ale tak aby pozostała reszta funkcji jak wstążka, wifi etc.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej