Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Twórca Ubuntu fanem Windows 7 ;)

<< < (23/32) > >>

ziebal:

--- Cytat: TonyM w 29 Styczeń 2009, 16:54:24 ---To jest temat o kate i visual studio czy o twórcy Ubuntu? Wiem, ze nie powinienem upominać moderatora którym jest Ziebal, ale to okropne OT, aż w oczy parzy :]

--- Koniec cytatu ---

Myślę, że forum jest po to, żeby rozmawiać - gdybyśmy myślieli w takich kategoriach to temat z "Ubuntu" w nazwie nie miałby prawa się pojawić  ;)
OT owszem, jest, ale myślę, że warto doprowadzić tą rozmowe do końca...
PS. Nie krępuj się, upominaj ile wlezie  :D

gothmori:
→ziebal ja na razie piszę w javascripcie, php, pythonie i troszeczkę w pearlu i właśnie kate moim zdaniem jest wystarczające ;] choć z wykle używam gedita ;]
próbowałem pisać strony w różnych "profesjonalnych" edytorach i zawsze wyglądąło to tak że szybko rezygnowałem ;]
jedynym edytorem jaki mi w miarę przypadł to quanta ale to ze wzgledu na debuger php
uważam że większość aplikacji m.in do pisania stron internetowych (bo te znam najlepiej) jest ostro przeładowana i przez te przeładowanie aż nieprzyjemna w obsłudze...

czemu  google pisze w Visual Studio? Ty ich zapytaj.. ja nie znam odpowiedzi na to pytanie...
Z drugiej strony moge zapytać dlaczego dlaczego google nie stoi na windows serverze? stoi właśnie na linuxie z GWS (ich autorstwa).. można tez zapytać czemu google idzie w strone open source i wydało system oparty na jądzre linuxa (gOS) i zapytać można dlaczego google działa na silniku napisanym w otwartych językach? albo czemu Wasze forum również nie jest w ASP? :)
albo np. dlaczego galeria buildów jest np. w javie a nie silverlighcie?

ziebal:

--- Cytat: gothmori w 29 Styczeń 2009, 17:16:05 ---albo czemu Wasze forum również nie jest w ASP? :)
albo np. dlaczego galeria buildów jest np. w javie a nie silverlighcie?

--- Koniec cytatu ---

Bo strona od początku była pisana w PHP i wybraliśmy takie komponenty, które w szybki sposób pozwolą na dodanie funkcjonalności.
Co do ASP.NET i Silverlight na stronie - hmm, mogę tylko powiedzieć, że są bardzo duże szanse, że własnie te dwie technologie zagoszczą na windows7.pl. Szczegółów nie ujawniam.

Piszesz strony. To fajnie, mi też się zdarza (asp.net), ale dużo częściej pracuje na aplikacjami dla Windows. Z tego powodu uzycie edytora innego niz Visual Studio (mimo, ze mam wersje Proffessional mam tez swiadomosc, ze nie wykorzystuje 25% mozliwosci tego srodowiska) nie wchodzi w gre.

Porownac Kate z Visual Studio to tak jakby porownac asp.net z PHP: Takiego porównania nie da się zrobić, bo to dwie zupelnie rózne od siebie programy.

gregor_y:
Dobra dziewczyny o czym pisaliscie? bo niechce mi sie czytac  :D ;D

lukas_gab:
@gothmori

Pisałeś że jesteś początkującym userem kompa i tak faktycznie jest .

Jak juz ziebal mówił ( sorry ale zarabiałem na chleb instalując codec'i do filmów i mnie nie było ;p ) nie wiem od kiedy gedit obsługuje .Net i ma debbuger który jest najlepszy na świecie . Również nie widziałem , żeby gedit miał intel insenssis ... Porównywanie gedit do visual studio to jak porównywanie kija do bomby jądrowej - tym i tym zabijesz ...
Umówmy się ze o programowaniu nic nie wiesz ;p Wez spytaj się na tym swoim forum ( nie wiem gdzie piszesz ) i każdy power linux user przyzna ze Visual Studio to jedne z najlepszych narzędzi - nawet eclipse nie potrafi tego co Visual Studio .

Pierwsze słysze , żebym nie mógł nie używać explolera - jak korzystam z Win Xp to zamiast explolera używam - uwaga - blackboxa - zdziwiony ?

gOS od googli ? hahaha to naprawde ... gOS to nic innego jak twój ubuntu z OS X like skin .... jakaś firma to robi pakuje w pc'ty i sprzedaje jako macopodobne coś , a gohogle stworzyło androida NA BAZIE unixa i jest to system jak narazie wykorzystywany w palmtopach - czyli android ma tyle wspólnego z linuksem co Darwin ( wel OS X )  czyli  x gdzieś w dokumentacji .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej