Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Twórca Ubuntu fanem Windows 7 ;)

<< < (22/32) > >>

gregor_y:
Gothmori coś słabniesz krótki post :)

ziebal:

--- Cytat: gothmori w 29 Styczeń 2009, 15:03:07 ---→sCooBy^ to co podlinkowałeś to ja wygooglowałem wczoraj... to dasz ten link do torrenta?

→ziebal

"Widze, że to stwierdzenie jest bardzo podobnem do tego, że Microsoft używa freeBSD na serwerach.."

nie... raczej podobne do tego że microsoft miał przygotowaną kampanię reklamową na macach :)

--- Koniec cytatu ---

Microsoft nie przygotowuje swoich kampani reklamowych. Wynajmuje od tego firme i to od niej zależy na czym montują filmy... Ja do montażu też preferuje ostatnio Mac OS - Final Cut Pro jest świetny...

--- Cytat: gothmori w 29 Styczeń 2009, 15:03:07 ---"Niech twój kolega napisze w C i notatniku aplikacje z interfejsem podobnym do WPF z Windows..."

no gdyby miał użyc windowsowego notatnika to pewnie by się powiesił...

Bawiłem się trialem visual studio... i jakby nie patrzeć i tu trzeba pisać i tu (np. gedit)...
więc?

--- Koniec cytatu ---

Więc jeśli stwierdzasz "i tu trzeba pisać i tu (np. gedit)..." to widać, że "bawiłeś się" niedostatecznie długo...

gothmori:
→ziebal

a napisz co w  visualu jest takie super ułatwiające i ulepszające czego nie można mieć w np. kate?
Podam argumenty za kate
- pluginy
- sprawdzanie pisowni
- dostęp do konsoli z poziomu jednego okna dzięki czemu można sprawdzać kod w działaniu (szczególnie dotyczy języków java, pearl, python. C trzeba kompilowac ale nic nie stoi na przeszkodzie by to zrobić ;]
- możliwość pisania w każdym języku
- podświetlanie kilkudziesięciu rodzajów języków (możliwość własnoręcznego rozszerzenia)
- otwarty kod dzieki czemu sam notatnik można sobie zmodyfikować
- kilkanaście stylów podświetlenia (chodzi o kolorystykę)
- możliwość powiększenia/ pomniejszenia i zmiany stylu czcionki
- dostęp do drzewa katalogów
- 2 tryby wyświetlania
- kodowanie chyba we wszystkich dostepnych standardach
- fachowe wyszukiwanie (m.ze schematem wyszukiwania skryptów w danym  języku)
- szukanie w tekście
- możliwość uruchomienia skryptu z poziomu notatnika
- cena (ten noatnik jest za free)
To tak w skrócie bo jest tego więcej ;]

ziebal:

--- Cytat: gothmori w 29 Styczeń 2009, 16:32:04 ---→ziebal

a napisz co w  visualu jest takie super ułatwiające i ulepszające czego nie można mieć w np. kate?

--- Koniec cytatu ---

Pewnie, napiszę.
.NET i ADO.NET + obsługa praktycznie kazdego zrodla danych + Swietny debbuger (rowniez w wersji Remote) + Team Suite do pracy grupowej + To, że wybierasz komponent z listy (LINK, przenosisz go na forme i programujesz zdarzenia.

Czemu Google pisze swoje aplikacje w Visual Studio?
Widać jakie masz pojęcie o jakim kolwiek programowaniu. Prosisz o wskazanie wyższości "Kate", które jest poprostu zaawansowanym notatnikiem. Nie oszukujmy sie, ale kolorowanie składni, wyszukiwanie i możliwość pokazania drzewka plików nie jest jak dla mnie przekonujące do zmiany platformy.
Już bliżej Visual Studio jest KDevelop...

Nie widze przeszkod zeby uzyc Linuksa na serwerze - często sprawdza sie znakomicie i oferuje wiecej mozliwosci niz podobna maszyna pracująca z Windows (chociaz i ten daje sobie radę). Ale nie wcisniesz mi kitu, ze programowanie na Linuksa jest łatwie, mile i przyjemne.

TonyM:
To jest temat o kate i visual studio czy o twórcy Ubuntu? Wiem, ze nie powinienem upominać moderatora którym jest Ziebal, ale to okropne OT, aż w oczy parzy :]

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej