Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Czy poleci mi Windows Seven 64 bity na moim sprzęcie...
lukas_gab:
dla 300mb się nie opłaca . Uwierz mi , testowałem i do desktopa domowego bezsensu jak narazie , zapłaczesz jak jakaś apllikacja się nie uruchomi albo posypie bugami . Wymien z jakich 64bit aplikacji będziesz korzystał ?
gregor_y:
--- Cytat: lukas_gab w 23 Stycznia 2009, 12:02:48 ---dla 300mb się nie opłaca . Uwierz mi , testowałem i do desktopa domowego bezsensu jak narazie , zapłaczesz jak jakaś apllikacja się nie uruchomi albo posypie bugami . Wymien z jakich 64bit aplikacji będziesz korzystał ?
--- Koniec cytatu ---
Zgadzam się w 100% też mam 4gb i system 32bit pare mega wiecej mnie nie zbawi jedyna aplikacja/gra itp która przekroczyła magiczny próg 2 gb był Crysis...
Mercor:
64 bity dadza Ci cokolwiek znaczacego TYLKO w przypadku gdy posiadasz wiecej ramu niz 4gb. Jeśli masz 4gb to nie ma zadnego praktycznie znaczenia czy masz 32 czy 64 bity, nie w przypadku domowego uzytkowania komputera. Na 64 mozesz spotkac problemy ze sterownikami lub programami, ale sa to przypadki juz raczej znikome. Wybor nalezy do Ciebie - nic nie zyskujesz, nic nie tracisz, wybierz co Ci wygodniej.
gregor_y:
--- Cytat: Mercor w 23 Stycznia 2009, 13:25:41 ---, nie w przypadku domowego uzytkowania komputera. Na 64 mozesz spotkac problemy ze sterownikami lub programami, ale sa to przypadki juz raczej znikome. Wybor nalezy do Ciebie - nic nie zyskujesz, nic nie tracisz, wybierz co Ci wygodniej.
--- Koniec cytatu ---
Generalnie ten cytat wystarczy odpowiedz jest prosta 32bity...
Serkus:
Chyba macie rację... Jednak się skuszę na Windowsa 7 Betę PL 32bity :D :) I z góry dzięx za podpowiedzi ;D
Temat można już raczej zamknąć!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej