Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Czy poleci mi Windows Seven 64 bity na moim sprzęcie...

<< < (3/7) > >>

gregor_y:

--- Cytat: Mercor w 22 Stycznia 2009, 19:22:23 ---Słaby 2,4Ghz na rdzeń ? :) Rozumiem że to sarkazm był.

--- Koniec cytatu ---

Sarkazm niestety miałem nadzije że chłopak chłodził azotem procek i wykrecił oba rdzenie na 4,8Ghz co w jego przeliczniku dało by 9.6Ghz wtedy bym mu się kłaniał :)

lukas_gab:
A wyobrażasz sobie prace z parownikiem i ciągłe izolowanie kondensatorów obok socketa ? Juz bardziej inteligentne było by zamontowanie FC lub FWC .

Co do tematu polecam 32bit bo 64bity nie dają nic poza problemami :

Brak sterowników niektórych
Niektóre aplikacje odjezdzają

To sie zmieni ale jesli nie korzystasz z typowo 64  bitowych aplikacji to nie skorzystasz a ram tego nie jest wart , swoją drogą i tak twój procesor nie wykorzystuje w pełni potencjału 64bit , ja osobiście bym się tym zainteresowal jak bym miał pod maską itanium czy g5 i musiał cały dzien obrabiać wideo w jakiejś 64bit app.

Camis:

--- Cytat: lukas_gab w 22 Stycznia 2009, 21:17:53 ---
Co do tematu polecam 32bit bo 64bity nie dają nic poza problemami :

--- Koniec cytatu ---

Jak to nie, 32 obsluguje maxymalnie 3.2-3.4GB pamieci, i max 2GB na jeden proces. X64 za to pamieci obsluguje do 256GB.

Ja od 1.5 roku lece na x64 i nie mam zadnych klopotów, poza nie dzialajaca kamerka (2001r.) z powodu braku sterów pod x64.

Windows 7 bedzie ostatnim ktory wyjdzie w wersji 32, nastepne bede tylko x64 i to sie chwali :)

Jako ze mam 4GB, a niedlugo dokupuje nastepne 2GB, to dla mnie x64 jest jedynym wyjsciem...

gregor_y:

--- Cytat: Camis w 23 Stycznia 2009, 01:37:11 ---Jako ze mam 4GB, a niedlugo dokupuje nastepne 2GB, to dla mnie x64 jest jedynym wyjsciem...

--- Koniec cytatu ---

Fakt jedyny powod zeby przejsc na 64bity...

Co do wykorzystania max 2gb na proces przez 32 bity jestes pewien?

Serkus:
No to co. Wrto instalować 64 czy nie. Bo jak nie to znowu bendę miał 32 bity.  :-\

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej