Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Wersje Windows Seven

<< < (2/17) > >>

michau:

--- Cytat: matrix0123456789 w 15 Maj 2008, 20:26:58 ---Bo wersie uboższe są tańsze, i dzięki temu ludzie nie muszą płacić za coś, z czego i tak nie skorzystają. No i mogliby zrobić wersie Game, do której dołożą parę jakichś gierek (np. 1 wyścigowa, 1RPG, 1 FPS i 1 Strategia), oraz wersie office, która nie posiadała by zbytnio możliwości, ale miała by wbudowany najtańszy pakiet Office.

--- Koniec cytatu ---

wersja game? i co grałbyś w te gry i tylko w te? nie ma sensu
wersja office? po co lepiej dokupić oddzielnie i cieszyć się w pełni funkcjonalnym Office`m lub za darmo ściągnąć coś open :)

matrix0123456789:
Wersja Office nie miała by wcale owego pakietu, musiałem się pomylić. Byłaby jedynie przystosowana do pracy biurowej, takie coś między Home Basic a  Business. Wersja Game zaś to coś jakby między Home Basic a Premium, i miałaby zainstalowane Windows Game Center, czyli takie coś jak Windows Media Center. Możnaby go obsługiwać tylko przez dżojstik, pad albo kierownicę.

lukasz21:
Witam
Ja osobiście też bym wybrał Viste Home Premium, bo mnie nie kręcą (tak jak niektórych) jakieś przeźroczyste okienka i nie potrzebuje tyle funkcji co w wersji Ultimate. A co do 'siódemki' będzia wydania 32 i 64-bitowe.  Myślę, że nowy OS też będzie w tylu wersjach, bo nie sądzę że Vista miała ich za dużo (może oprócz Basic), ponieważ np u nas wersji Starter nikt pewnie nie używa ale w krajach gdzie ludzie nie mają kasy żeby kupić coś lepszego to ta wersja jest całkiem dobrym rozwiązaniem.

Ciekawym rozwiązaniem było by kupowanie wersji podstawowej systemu, a jak ktoś chce mieć więcej funkcji/programów to dokupuje dodatkowe moduły (jeśli oczywiście z tą modułową budową to prawda). Co o tym sądzicie??
Zapraszam do dyskusji.
Pozdrawiam.

michau:
A ja tam lubię przeźroczyste okienka :) W XP znudziły mi się style i siedziałem na szarym 98.

Wszystko zależy co mielibyśmy dokupować. Bo jak głupi mały programik to by się nie sprawdziło.

lukasz21:
Pewnie część by była za darmo albo za jakieś grosze a część droższa ale i tak by się pewnie opłacało bo jak nie używasz jakiś programów/funkcji (np. Qutlocka czy Media Center) to po prostu ich nie kupujesz i oszczędzasz sporo kasy no i nie masz syfu na dysku i było by to bardziej opłacalne niż wydawanie 6 wersji systemu. Myślę że to by się sprawdziła, ale czy MS na to wpadnie to już inna bajka.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej