Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Wersje Windows Seven

(1/17) > >>

michau:
Witam,
 ciekawe jak Microsoft zaplanuje wydanie Seven? Czy będzie tak jak z Vistą, że będziemy mieli tyle wersji systemu, że każdy znajdzie coś dla siebie - choć nie wiem w jakim celu, bo i tak wszyscy chcą posiadać tę wersję, która posiada najwięcej nowych funkcji oraz ma najwięcej możliwości co do zastosowania? A może będzie tak jak z Windows XP, który został wydany w wersji Home Edition i Professional.
 Uważam, że wydawanie takie jak to miało miejsce z Vista mija się z sensem. Na pewno Seven powinien zostać wydany w wersji obsługujące procesory 32 a także 64 bity. A co do ich konfiguracji związanym z posiadaniem jakiś programów, funkcji czy innych bajerów nie powinno mieć miejsca.
 Czy ktoś wie jak się kształtuje sprzedaż poszczególnych wersji. Czy ludzie kupują najtańszą wersję czy wolą dołożyć i mieć tą lepszą – posiadającą więcej funkcji. Gdybym to ja miał się zdecydować na zakup jednej z wersji to też bym się zastanowił czy warto wydać na nowy system dużo więcej i cieszyć oko nowym wyglądem i rożnymi efektami czy jednak dać mniej i używać w skromniejszej konfiguracji.
 Osobiście to chyba skuszę się na zakup licencji na Siódemkę :)

Zapraszam do dyskusji
Pozdrawiam

urban92:
Ja nie mam nic do tylu wersji visty, ale ukatrupił bym producentów laptopów, którzy do większości modeli dodają Viste Basic, która nie ma nic ciekawego. Ludzie potem tego używają i piszą że Vista nic nie wnosi. 50 zł droższa jest Vista Home Premium, która ma już Aero i Media Center.

Przypuszczam że z Win 7 będzie podobnie jak z Vistą, na pewno nie będzie więcej wersji, dobrze by było, gdyby zrezygnowali z tej nieszczęsnej Home Basic.

ziebal:

--- Cytat: urban92 w 11 Marzec 2008, 21:24:43 ---Ja nie mam nic do tylu wersji visty, ale ukatrupił bym producentów laptopów, którzy do większości modeli dodają Viste Basic, która nie ma nic ciekawego. Ludzie potem tego używają i piszą że Vista nic nie wnosi. 50 zł droższa jest Vista Home Premium, która ma już Aero i Media Center.

Przypuszczam że z Win 7 będzie podobnie jak z Vistą, na pewno nie będzie więcej wersji, dobrze by było, gdyby zrezygnowali z tej nieszczęsnej Home Basic.

--- Koniec cytatu ---

Ja miałem Home Premium, ale zainstalowałem swoją Ultimate :)

Ale fakt, że mogliby sobie darowąc instalowanie Basic... Kompletnie nic nie wnosi, a te 50 zł to wcale nie jest jakaś wielka oszczędność...

t.w.21:
Popieram
Ja mam Vistę Home Premium jest dobra choć trochę laguje
Pozdrowienia ze Słonecznej i gorącej Malezjii Kubica drugi w wyścigu o GP Malezjii

matrix0123456789:

--- Cytuj ---choć nie wiem w jakim celu, bo i tak wszyscy chcą posiadać tę wersję, która posiada najwięcej nowych funkcji oraz ma najwięcej możliwości co do zastosowania?
--- Koniec cytatu ---

Bo wersie uboższe są tańsze, i dzięki temu ludzie nie muszą płacić za coś, z czego i tak nie skorzystają. No i mogliby zrobić wersie Game, do której dołożą parę jakichś gierek (np. 1 wyścigowa, 1RPG, 1 FPS i 1 Strategia), oraz wersie office, która nie posiadała by zbytnio możliwości, ale miała by wbudowany najtańszy pakiet Office.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej