Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Wersje Windows Seven
revanmj:
Wpaść na to, to jedno, ale zorganizowanie płatności za to, to inna bajka. U nas przy drobniejszych kwotach najlepiej sprawdziły by się SMS'y (nie każdy ma kartę, którą można płacić w necie). W USA karty byłyby lepsze, gdzieś tam coś innego może byłoby lepsze i tak rosną koszta na infrastrukturę, których zapewne MS nie chce ponosić.
lukasz21:
No tak u nas by się to nie sprawdziło (zapomniałem że jesteśmy tak zacofanym krajem, że ponad połowa nie ma w ogóle dostępu do neta). Nie rozumiem jakie koszty porostu zamawiasz jakiś moduł, płacisz kasę na konto lub kartą dostajesz linka na maila i ściągasz, tu by raczej poniosła koszty infrastruktury nasza 'ukochana' TPSA a nie MS. Koszty by były dopiero jakby MS miał każdemu robić na zamówienie inną płytkę z systemem.
revanmj:
ale MS musi jakiś system do tego zrobić bo przecież nie będziesz wysyłał kasy na konto, potem jakaś pani z MS będzie sprawdzała za co i wysyłała linka, jakby to miało działać na cały świat to musieli by troche popracować, a na chwilę obecną uważam, że dla nich ważniejszy jest rozwój usług internetowych bo to przegapili i Google to wykorzystał. W sumie Windows ma póki co zagwarantowaną pozycję więc aż tak nie muszą się martwić
michau:
Niech wydają i 20 wersji :/ koło ... mi to lata jak będzie dobry to kupię :D
lukasz21:
To by jakiś system liczył co i za ile (nikt by tego ręcznie nie liczył bo by się zajechali w MS). Jak będzie dobry to też kupie, ale jest podobno robiony na podstawie Visty to nie wiem czy będzie taki dobry (byle by działał szybciej, stabilniej i nie było w niem tyle śmieci co w Viście). Jeden duży plus dla Microsoftu, że nie rozgłasza za dużo o nowym systemie, bo by było tak jak z Vistą - tyle było obietnic i nic z tego nie wyszło.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej