Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Windows 7 x86 i do 128GB RAM - Problem rozwiązany!
Matrixx:
jestem tylko ciekaw jak mu sie to udało bo chyba jeszcze nikomu nie udało sie tego dokonać ;) czy się mylę ?? :-X
sCooBy^:
Tutaj znajdziesz większość odpowiedzi: http://tnij.org/fnoe
Outlander:
Nic nowego, po prostu włącza PAE od strony kernela. Z niektórymi argumentami można by się spierać ale to już inna historia.
Kluczowe natomiast jest to co sam podkreśla (to samo co MS w opisie PAE):
- może powodować problemy z sterownikami
- może powodować problemy z urządzaniami korzystającymi z DMA
- nie likwiduje limitu wielkości pamięci jaką może zająć jeden program (2GB lub 3GB przy zastosowaniu odpowiedniego przełącznika)
- wpływa negatywnie na wydajność
Podsumowując: Masz więcej niż 3GB ramu ale może to być niestabilne oraz co ważniejsze nie możesz tego wykorzystać do bardzo dużych aplikacji czyli nie skorzystają z tego wymagające gry, programy graficzne czy do obróbki video. Słowem masz żeby mieć.
PS: Oczywiście na pewno znajdą się osoby które potrzebują czegoś takiego w domu np do domowego serwera.
Przyzwyczajcie się :P Tak jak trzeba było porzucić poczciwe XP tak trzeba będzie przejść na 64bit. Zmiana systemu z XP na W7 to dobra okazja :)
sCooBy^:
Zgadzam się z powyższą wypowiedzią ;)
anmark:
Uruchomiłem ustawianie pamięci z najnowszego Sunrise, a miałem już ją ustawioną poprzednio, porobiło się sporo kłopotów. Teraz siedzę i po formacie ustawiam kompa na win 7 :) To dla nauki i doświadczeń w spadku dla następnych pokoleń :D Pozdrawiam
P.S. Uaktualnił się Kaspersky i teraz wyłapuje Sunrise traktując go jak ryzyko :) Ale sobie radzę.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej