Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Windows 7 x86 i do 128GB RAM - Problem rozwiązany!

<< < (2/7) > >>

anmark:
Wiele osób jest tą opcją zainteresowanych, ja też oczywiście. Dobra byłaby opcja powrotu do stanu sprzed zwiększeniem pamięci. A jeżeli to możliwe to i aby nie było konieczności wyboru przy starcie systemu. Mistrzu, już cię chwalili dlatego ja nie powtarzam - mam, szacunek dla ludzi z dużą wiedzą. Pozdrawiam

sCooBy^:
Co do usunięcia ekranu wyboru systemu to: Właściwości na ikonę Komputer na pulpicie -> Zaawansowane ustawienia systemu (po lewej) -> Karta "Zaawansowane" -> W sekcji "Uruchamianie i odzyskiwanie kliknij "Ustawienia" i tak:

Aby powrócić do stanu sprzed zaznaczenia opcji:
1. W domyślny system operacyjny wybierz: "Windows 7" zamiast "Windows 7 z wykorzystaniem 4GB"
2. Odznacz "Czas wyświetlania listy systemów operacyjnych"

Aby usunąć ekran wyboru systemu przy botowaniu:
1. Odznacz "Czas wyświetlania listy systemów operacyjnych"

Sunrise dodaje dodatkową opcję rozruchu z alternatywnym, "poprawionym" jądrem a nie modyfikuje systemu. Cofanie zmian jest bezcelowe. Nom ale jak chcesz to dodam - choć to troszkę roboty ;)

anmark:
Z kompa korzysta i moja żona i obawiam się, że jak miała by wybierać system do uruchomienia..................... uff, kobieta może mieć nielichy stress  :)
Jak program Sunrise osiągnie pewną, umowną dojrzałość to proponuję by w obszarze wiedzy o powiększaniu pamięci podać  "łopatologiczną" i metodyczną instrukcję postępowania. Funkcja pamięci jest wspaniałą sprawą i dobrze by było gdyby szerokie grono użytkowników z niej korzystało. Dzięki Mistrzu!

Dodano:
Skorzystałem z uwag sCooBy^ i po uruchomieniu zwiększenia pamięci ustawiłem w "Właściwości - Komputer" zgodnie z sugestiami. Jest dobrze i żona nie będzie przeżywać stresu z powodu konieczności wyboru systemu  :)

Matrixx:
Człowieku jestes wielki odkryłeś rewolucje  ;D juz nie potrzebujemy systemow x64 ;D  :D :D :D

McVein:

--- Cytat: Matrixx w 27 Styczeń 2010, 00:47:28 ---Człowieku jestes wielki odkryłeś rewolucje  ;D juz nie potrzebujemy systemow x64 ;D  :D :D :D

--- Koniec cytatu ---

Haha nie przesadzaj z tą nie potrzebnością systemu x64 :D ;) :D bo jednak w wielu operacjach jest troszkę wydajniejszy i lepiej wykorzystuje procesory wielordzeniowe. Co do samej opcji to gratuluje sCooBy naprawdę potrafisz człeka zaskoczyć :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej