Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Windows7 Upgrade Option i nowa Toshiba

<< < (3/5) > >>

pclam:
ktoś tu wspominał o legalnej aktualizacji systemu 32bit do 64 bit? Moglibyście dać jakieś źródła? Mam Vistę 32bitową(na Toshibie 4GB RAM) i chciałbym zaktualizować system do Win7 w ramach Windows7 Upgrade Option Program. Czy to nie będzie jednak naruszać licencji Microsoftu(bo jeśli tak, to równi dobrze można ściągnąć z netu obraz i odpalić kraka - nie żebym chciał sam to zrobić, ale taki przykład - z prawnego punktu widzenia i tak będzie nielegalnie).

hubert1:
rozumiem dobrze? Masz viste 32 bit. Kwalifikujesz się do aktualizacji do sevena lecz chcesz mieć wersję 64 bit? Proste. Przysyłają ci ten upgrade, pobierasz z neta obraz sevena 64 bit i instalujesz na otrzymanym kluczy. Klucz jest jeden i wymienny pomiędzy platformami wię problemu nie będzie.

kamiton:
dokladnie nie bedzie problemu - ja juz po zabiegu :)

pclam:
Tak na dobrą sprawę nie jestem pewien czy systemu 64bit nie można postawić z nośnika jaki przysyła Toshiba. Problem w tym że na http://event.asus.com/2009/windows7/pl/ jest informacja o tym że 32bit Vista uprawnia tylko do uaktualnienia do 32bit Win7. Podobną informacje znalazłem na stronkach Della. Nie jestem pewien czy to wymug Microsoftu czy dodatkowe obostrzenia producentów, którym nie chce się przygotowywać dodatkowych sterowników. W serwisie Toshiby znalazłem tylko wieloznaczną infomację że: "Istnieją uaktualnienia dla systemów w wersji 32- i 64-bitowej."https://www.toshibawin7upgrade.com/Endcustomer/Faq.aspx.
Jeśli to producenci sprzętu stawiają taki wymagania z lenistwa, to spokojnie mogę to obejść w sposób, jaki opisaliście i cieszyć się nowym legalnym systemem, ale jeżeli to Microsoft zabrania aktualizacji systemów 32bit do wersji 64bit, to równie dobrze razem z systemem 64bit mogę sobie ściągnąć z neta klucz do tego systemu i darować sobie 30 euro "opłat logistycznych" za system, który i tak nie będzie legalny.

Bartos:
ale przecież toshiba na recovery daje zawsze dwa systemy 32 bit i 64 bit
a przy uaktualnieniu sam zdecydujesz jaką wersję dostaniesz od tego jaką podasz że masz zainstalowaną
jeśli kupiłeś lapka i miałeś vista 32bit to pewnie ktoś w sklepie taką postawił

z tego co wiem podczas przywracania systemu z recovery najpierw program pyta ilu bitową wersje chcesz zainstalować

--- Cytuj ---32bit Vista uprawnia tylko do uaktualnienia do 32bit Win7
--- Koniec cytatu ---
i tu jest prawda bo jeśli robisz nakładkę windowsa 7 na viste to może uaktualnić tylko system zgodny bitowo czyli 32 na 32 bit

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej