Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Windows7 Upgrade Option i nowa Toshiba
pclam:
Wiem że nie da się zaktualizować 32bit do 64bit i trzeba instalować na czysto.
Chodziło mi raczej o to czy taka instalacja 64bit nie będzie nizgodna z zasadami programu.
Bartos:
MS to interpretuje różnie, instalacje jest zgodna z licencją ale musisz (jeśli nie masz) użyć oryginalnego nośnika MS lub ściągnąć z MSDNAA jeśli jesteś studentem, jeśli nie jesteś studentem ściąganie jest niezgodne z prawem :)
Możesz użyć nośnika pożyczonego od kolegi jeśli ma oryginalną płytę.
A w rzeczywistości jak masz naklejkę z kluczem to ściąg z wareza czy skąd tam chcesz Windowsa zainstaluj go używając swojego klucza i wyrzuć płytę ;D
a jakby ktoś pytał o legalność to powiedz miałem płytę ale zgubiłem, ogólnie to najważniejsza jest licncja
tak jak w urzędach, podstawa to papiery a to czego się tyczą może nie być
pclam:
Wiem że aktualizacja systemu 32bit do wersji 64bit jest niemożliwa i trzeba na czysto instalować, ale mi chodziło raczej o to czy to nie będzie złamanie regulaminu promocji i nie okaże się że i tak mam nielegalnego Windowsa. Tak jak mówiłem: po co zostawać piratem za 30 euro(koszt dostarczenia upgrade'u), skoro można nim zostać za darmo ;).
kamiton:
nie zlamiesz regulaminu promocji - bedziesz mial dalej legalnego windowsa (ale nie na nosniku). Wazny jest klucz - nie nosnik - na podstawie klucza okreslasz swoja oryginalnosc nie na podstawie nosnika.
pclam:
--- Cytat: kamiton w 12 Styczeń 2010, 22:58:05 ---nie zlamiesz regulaminu promocji - bedziesz mial dalej legalnego windowsa (ale nie na nosniku). Wazny jest klucz - nie nosnik - na podstawie klucza okreslasz swoja oryginalnosc nie na podstawie nosnika.
--- Koniec cytatu ---
Czyżby?
"Szanowny Panie,
Dziękujemy za skontaktowanie się z Centrum Obsługi Klienta Microsoft.
W ramach oferty Windows 7 Upgrade Program dozwolona jest aktualizacja tej samej edycji system w ramach tej samej wersji językowej oraz w ramach tej samej wersji bitowej. Także w Pana przypadku dozwolona jest aktualizacja do Windows 7 Home Premium 32 bit.
Z poważaniem
Agnieszka Korczak
Centrum Obsługi Klienta Microsoft"
To tyle jeśli chodzi o darmowy i legalny upgrade Visty 32bit do "7"64bit.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej