Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Windows7 Upgrade Option i nowa Toshiba
bizon69:
Witam mam pytanko do Was gdyż zakupiłem nowego laptopa Toshiba Satellite L300-257 który podlega programowi Windows7 Upgrade Option. Zamówienie już złożyłem na stronie Toshiby (oczywiście kazali sobie zabulić 30 Euro za nośnik i dostawę). Płytkę z kluczem będę miał za dwa tygodnie ale chcę się wcześniej upewnić czy będę mógł z niej zainstalować system na czystym sformatowanym dysku, ponieważ nie mam zaufania do upgradu żeby całkiem sie winda nie wysypała jak to miało miejsce u niektórych użytkowników. Więc mam 3 pytanka:
1. Czy mogę sformatować dysk na którym jest aktualnie Vista?
2. Czy z płytki którą dostanę będę mógł przeprowadzić czysta instalacje na sformatowanym dysku?
3. Jak mam dokładnie instalować W7HP chodzi mi o wpisywanie klucza i aktywację?
Bartos:
1. tak
2. tak
3. z innych tematów podobnych ludzie radzą by klucz wpisać już na zainstalowanym systemie a nie podczas instalacji
licencja Upgrade mówi że aby system (w twoim przypadku win7 )był legalny to musimy posiadać taką samą wersję systemu vista lub XP,
http://windows7.pl/aktualnosci/microsoft-o-instalacji-windows-7-upgrade.html
bizon69:
W tej chwili jest zainstalowany oryginalny system Vista x32 co prawda płyt żadnych nie dali ale jest partycja recovery oraz nalepka licencyjna Windows Vista. Czy to wystarczy aby system był w pełni legalny?
kamiton:
no przeciez upgrade dostaje sie na podstawie poprzedniej wersji systemu - jest juz przypisany przy zakupie , dziwi mnie fakt ze ktos wziął od ciebie jakies pieniadze za to - ja nic nie płaciłem. odnosnie klucza i instalacji - 1. mozesz sformatowac
2. mozesz przeprowadzic czysta instalacje
3. ja musze podac klucz podczas instalacji poniewaz nie wpisujac instalacja nie dobiega konca
Odnosnie upgrade taka ciekawostka ktora jest juz na forum - majac upgrade do wersji x32 mozemy zainstalowac wersje x64 bez utraty licencji.
Bartos:
dla świętego spokoju zrób sobie kopię zapasową na dvd z partycji recovery
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej