Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Spyware7 Czyli jak MS szpieguje nasze komputery :(

<< < (8/10) > >>

sCooBy^:

--- Cytat: McVein w 10 Wrzesień 2009, 19:51:57 ---
--- Cytat: Aleksiej w 10 Wrzesień 2009, 13:18:57 ---Pomiędzy płaceniem podatków, a utratą prywatności jest pewna analogia. Zgadzając się na takie zapisy licencyjne, wkrótce zgodzimy się na utratę prywatności i powszechną inwigilację - a argument będzie podobny: bo tak jest na całym świecie.

--- Koniec cytatu ---

I tu się muszę z tobą zgodzić ponieważ MS począwszy od XP do tego dąży nie ubłaganie. Niestety większość ludzi obecnych na tym forum i nie tylko bo nawet przeciętnemu Kowalskiemu ciężko jest wytłumaczyć do czego to zmierza. Cóż jeżeli tak dalej pójdzie to będzie się na linux-a przymusowo bo chcąc zachować anonimowość i nie godzić na permanentną inwigilację.

--- Koniec cytatu ---

A jaki masz problem z odpowiednim skonfigurowaniem filtrowania ruchu? Wystarczy po blokować odpowiednie porty, wyłączyć usługę raportowania oraz aktywację (jest na to sposób) i tyle.

Ludzie nie popadajcie w paranoję, ja rozumiem mentalność użytkowników linuxa no ale nieraz warto sie porządnie zastanowić zanim się coś napisze ;)

szpachla:
No i można gdybać co będzie w windows 8.
To że w unii płaci sie VAT, ma swoje plusy i minusy.
Są kraje w których sie nie płaci, lub płaci sie mniejsze, ale kto chciałby mieszkać w Kenii Lub Kambodży?
Pomijając oczywiście podatkowe raje, ale to już inna liga.

To co M$ o nas wie zostało po części omówione.
Niestety internet nie jest miejscem w którym można zachować anonimowość.
Najlepsi zostają namierzeni gdy zachodzi taka potrzeba.

McVein:

--- Cytat: szpachla w 11 Wrzesień 2009, 00:53:40 ---
To co M$ o nas wie zostało po części omówione.
Niestety internet nie jest miejscem w którym można zachować anonimowość.
Najlepsi zostają namierzeni gdy zachodzi taka potrzeba.

--- Koniec cytatu ---

Co do tego to się nie zgodzę. Biorąc pod uwagę ze linuxy dysponują pełną swobodą konfiguracji wysyłanych pakietów. Po za tym kiedyś były testy miedzy Ubuntu a Vista i cóż się okazało, ze do Visty łatwiej włamać niż do Ubuntu

sCooBy^:
McVein
Oki - No to ja może podam Ci wszystkie potrzebne dane jakie będziesz chciał - IP, otwarte porty itd. a Ty mi się włam hahaha

Co z tego że masz na linuxie złudzenie bezpieczeństwa, ja za to mam to samo bezpieczeństwo i 100 razy bardziej funkcjonalny system - Windows;)

pakierhakierxd:
Mi się wydaję że do linuxa wychodzi więcej poprawek niż do Windows
zresztą linux jest dla mnie mało atrakcyjny
gry nie wszystkie działają itp.
wole Windows 7 to jest system:)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej