Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Windows 7 w Vobisie - Home Premium BOX za 499 zł

<< < (17/39) > >>

kkw:

--- Cytat: WSZtm w 19 Lipiec 2009, 20:14:02 ---Obecnie wersja Ultimate BOX jest jeszcze nieosiągalna ?

--- Koniec cytatu ---

Zależy jakie źródło Cię interesuje.

Ultimate jest dostęny np. na Amazonie austriackim, niemieckim i francuskim za 320 Euro oraz np. na Amazonie w UK za 190 GBP (zjazd z 230 GBP).

Hm... nie chciałbym uchodzić za jakiegoś maniaka kupowania za granicą, ale skoro w Ultimate można zmienić język systemu, to gdy pomnożymy cenę z UK przez kurs funta wyjdzie całkiem ciekawa oferta, szczególnie gdy porównamy ją z obecnymi i przyszłymi cenami W7 w Polsce. Oczywiście - to dla tych którzy naprawdę potrzebują Ultimate i chcą wydać tysiąc złotych na system.

Murdoc:
hm... a jak to jest z tym OEM dokładnie??

Np. kupuje pieca, procek mam A, grafe B, ram C  a płyte główną D i do tego Vista OEM. Potem zmieniam procesor (lub jakąkolwiek inną część) na E i co? Mój oryginalny, aktywowany OEMjuż nie jest legalny? ;/

Windowsik:
Sprawa wygląda tak,że w przypadku wymiany kości RAM czy grafiki OEM nie traci swojej legalności.
Duże prawdopodobieństwo istnieje w przypadku wymiany płyty głównej czy procesora,bo to najważniejsze komponenty komputera.
Wtedy legalność systemu OEM może wygasnąć.Słyszałem jednak że jak zadzwoni się do Microsoft'u,to aktywują klucz ponownie.
Jednak czy tak jest naprawdę,nie wiem bo nigdy tego osobiście nie sprawdzałem.

Wojtek:

--- Cytat: Windowsik w 20 Lipiec 2009, 17:13:40 ---Sprawa wygląda tak,że w przypadku wymiany kości RAM czy grafiki OEM nie traci swojej legalności.
Duże prawdopodobieństwo istnieje w przypadku wymiany płyty głównej czy procesora,bo to najważniejsze komponenty komputera.
Wtedy legalność systemu OEM może wygasnąć.Słyszałem jednak że jak zadzwoni się do Microsoft'u,to aktywują klucz ponownie.
Jednak czy tak jest naprawdę,nie wiem bo nigdy tego osobiście nie sprawdzałem.

--- Koniec cytatu ---

Wymieniałem płytę główną w laptopie na niemalże identyczny model (różnił się minimalnie, miał trochę inne oznaczenia) i system aktywował się od razu i bez kombinacji (przez telefon, aktywacji internetowej nawet nie próbowałem). Czytałem sporo wątków, w których ludzie opisywali swoje doświadczenia z aktywacją systemu po wymianie płyty i zwykle - jak pisze Windowsik - po rozmowie z konsultantem otrzymywali nowy klucz seryjny. Chyba tylko w pojedyńczych przypadkach nie dało się tego zrobić.
Wymiana kości RAM czy dysku nie stwarza żadnego problemu - sprawdzałem wielokrotnie.

Windowsik:
Wracając do tematu zakupu Windows 7 w przedsprzedaży.
Wczoraj złożyłem zamówienie w Vobisie i dzisiaj dostałem info.że muszę dokonać przelewu na ich konto.
Po zaksięgowaniu będę miał do odbioru klawiaturę (zamówiłem ten z klawiaturą),a sam system 22 października.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej