Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Windows 7 w Vobisie - Home Premium BOX za 499 zł
kkw:
--- Cytat: Windowsik w 19 Lipiec 2009, 19:09:47 ---
--- Cytuj ---Również w Polsce można zamówić już teraz Windows 7. Przedsprzedaż wprowadził sklep Vobis. Wersja Windows 7 Home Premium E BOX kosztuje 499 zł. Cena tej wersji po premierze powinna wynieść ok. 1150 zł.
komputerswiat.pl
--- Koniec cytatu ---
--- Koniec cytatu ---
Huh, marketingowo zrobione wspaniale. Przy takiej cenie wersji BOX, człowiek zaczyna się zastanawiać czy nie dodać paruset złotych i nie kupić laptopa czy peceta z W7 Home Premium OEM. W tej drugiej opcji zarabia i Microsoft i producenci sprzętu... i "wszyscy" są szczęśliwi.
BOX poza promocjami to jednak ogromny i niezbyt chyba potrzebny wydatek.
Windowsik:
--- Cytat: kkw w 19 Lipiec 2009, 19:45:13 ---BOX poza promocjami to jednak ogromny i niezbyt chyba potrzebny wydatek.
--- Koniec cytatu ---
Jestem tego samego zdania 1150 zł po premierze za Home Premium BOX to już spora kwota.
Już nie wspominając ile będzie wtedy kosztowała wersja Ultimate BOX,pewnie około 2000 zł.
Są to na tyle wysokie ceny że praktycznie nikt nie skusi się na zakup tego systemu w wersji BOX.
Dlatego mając to na uwadze,postanowiłem zakupić dzisiaj w Vobis przedpremierowo Windows 7 HP BOX za 499 zł.
WSZtm:
Obecnie wersja Ultimate BOX jest jeszcze nieosiągalna ?
Wojtek:
--- Cytat: kkw w 19 Lipiec 2009, 19:45:13 ---BOX poza promocjami to jednak ogromny i niezbyt chyba potrzebny wydatek.
--- Koniec cytatu ---
Zgadzam się, że BOX jest drogi i w wielu przypadkach nie ma sensu jego kupowanie, czasem jednak inwestycja w niego nie jest taka głupia :)
Jeśli ktoś zmienia komputery często (np. co 2 lata) i ciągle ma ten sam problem z systemem (trzeba kupić nową wersję OEM do komputera stacjonarnego, ewentualnie znów dopłacać do wyższej wersji systemu podczas zakupu laptopa z preinstalowanym systemem Home Basic) - to BOX zwyczajnie mu się opłaci.
Niektóre osoby wybierają całkowicie inny model laptopa (często droższy) tylko dlatego, że nie odpowiada im zainstalowany na tym pierwszym sprzęcie system operacyjny.
Ile osób korzysta wciąż z systemu Windows XP wydanego pod koniec 2001 roku (a więc 8 lat temu)? Mnóstwo. Wielu z nich nie ma zamiaru zmieniać go na inny system i instaluje na wszystkich kolejno kupowanych komputerach. Być może czas życia Windows 7 nie będzie dużo krótszy - a wtedy oszczędność na zakupie wersji OEM nie będzie wcale oszczędnością.
Niektóre firmy muszą często modernizować sprzęt, aby sprostać coraz to nowszym rozwiązaniom i oprogramowaniu - bez BOXa może być wtedy kiepskawo.
dread:
--- Cytat: WSZtm w 19 Lipiec 2009, 20:14:02 ---Obecnie wersja Ultimate BOX jest jeszcze nieosiągalna ?
--- Koniec cytatu ---
Wersja Ultimate w ogóle chyba nie była w przedsprzedaży? Myślicie że będzie? Ja już zamówiłem Home Premium BOX. Słyszałem gdzieś że będzie możliwość zmiany zamówienia na wyższe wersje za dopłatą, ale nie wiem czy w to wierzyć..
Edit:
Heh faktycznie można 'taniej' zakupić wersję Ultimate.. wydawało mi się wcześniej że nie ma promocji cenowych.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej