Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Windows 7 w Vobisie - Home Premium BOX za 499 zł
Windowsik:
No właśnie w ofercie Vobis jest BOX, poza tym MS podał takie kwoty właśnie dla BOX a nie OEM.
Dlatego taka cena Windows 7 HP BOX w porównaniu do Visty wydaje mi się bardzo atrakcyjna.
Wojtek:
--- Cytat: Windowsik w 19 Lipiec 2009, 18:50:09 ---No właśnie w ofercie Vobis jest BOX, poza tym MS podał takie kwoty właśnie dla BOX a nie OEM.
Dlatego taka cena Windows 7 HP BOX w porównaniu do Visty wydaje mi się bardzo atrakcyjna.
--- Koniec cytatu ---
Jeśli tak jest rzeczywiście, to rewelacja, jestem w szoku.
Ceny systemów poszły w dół dwukrotnie ... nie ma wręcz porównania z aktualnymi Vistowymi.
Windowsik:
Dlatego właśnie zastanawiam się nad zakupem tego systemu już teraz.
Nie wiadomo ile będzie kosztował za miesiąc lub po premierze.
Wojtek:
--- Cytat: Windowsik w 19 Lipiec 2009, 18:55:29 ---Dlatego właśnie zastanawiam się nad zakupem tego systemu już teraz.
Nie wiadomo ile będzie kosztował za miesiąc lub po premierze.
--- Koniec cytatu ---
Jeżeli jest rzeczywiście tak jak piszesz i Windows 7 jest o tyle tańszy od Visty - lepiej, żeby Microsoft trzymał ceny na tym samym poziomie do dnia premiery ;)
Tak to zresztą widzę - byłoby nieciekawie ogłosić w dniu premiery niemalże stuprocentową podwyżkę ceny Home Premium BOX na przykład (aby zrównać ją do ceny Visty Home Premium BOX). Wydaje mi się, że jeśli MS ogłasza ceny nowego systemu, to robi to raz, na długo (inaczej podałby cenę Windows 7, ale z dopiskiem "cena promocyjna przedpremierowa).
Mnie generalnie dziwią tak niskie ceny i ciągle chodzi mi po głowie hasło 'czy na pewno chodzi o BOX?'. Dlaczego?
W żadnej informacji dotyczącej cen nie widziałem konkretnego określenia OEM/BOX, więc założyłem, że ceny w stylu 120 euro za HP dotyczą OEM.
Sugerowałem się tutaj ceną Visty - skoro podawana za przykład Vista Home Premium OEM kosztowała ok. 500 zł, to cena Windows 7 Home Premium zbliżona do 500 zł będzie wiązać się również z wersją OEM (bo BOX w przypadku Vista Home Premium kosztował przecież prawie 1000 zł).
Właśnie przez to uznałem, że cena w Vobisie jest rewelacyjna, bo koszt jest dwa razy niższy - jeśli odnosimy się do relacji cen danej wersji Windows 7 i cen odpowiedniej wersji Visty.
Windowsik:
--- Cytuj ---Microsoft sprzedaje Windows 7 przed premierą w atrakcyjnych cenach. Dzięki temu, system stał się hitem w wielu sklepach internetowych na świecie.
Windows 7 trafił do przedsprzedaży w Wielkiej Brytanii wczoraj w nocy. Zainteresowanie systemem jest tak duże, że już teraz Microsoft sprzedał więcej jego kopii, niż kopii Windows Vista w ciągu 17 tygodni od wprowadzenia do podobnej przedsprzedaży!
Z kolei, brytyjski sklep DSGi donosi, że w ciągu 12 godzin sprzedał już tyle kopii Windows 7, ile warta była cała sprzedaż Visty w ostatnim roku. Brytyjski Amazon z powodu ogromnego zainteresowania musiał na jakiś czas zawiesić sprzedaż systemu.
Według serwisu Engadget, w Japonii 30 tysięcy kopii systemu wyprzedano w ciągu 1,5 dnia.
W Wielkiej Brytanii system w wersji Home Premium można kupić za 49,99 funtów, a Windows 7 Professional za 99,99 funtów. Jest to ciekawa propozycja cenowa, ponieważ po premierze wersje te mają kosztować odpowiednio - 149 i 219 funtów.
Również w Polsce można zamówić już teraz Windows 7. Przedsprzedaż wprowadził sklep Vobis. Wersja Windows 7 Home Premium E BOX kosztuje 499 zł. Cena tej wersji po premierze powinna wynieść ok. 1150 zł.
komputerswiat.pl
--- Koniec cytatu ---
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej