Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
czym się różni windows 7 od xp?
lolasher:
--- Cytat: rynio w 20 Czerwiec 2009, 00:58:38 ---windowsa 7 testowałem na Athlonie X2 4000 +, x1950 pro, 2gb ram, 500 gb sata, więc jeśli dla Ciebie to taki staruszek....
--- Koniec cytatu ---
Wiesz co, no sorry, ale połowa sprzętu przy używaniu kompa leży odłogiem, xp nawet nie potrafi tych 2 GB rozdzielić pomiędzy wszystkie programy, dlatego ma tak małe zużycie pamięci i procesora :D Ja uważam, że lepiej przyzwyczaić się do nowego systemu szybciej, niż później przechodzić to nagle i boleśnie.
rynio:
--- Cytat: sCooBy^ w 20 Czerwiec 2009, 14:33:28 ---Usuwasz partycję, tworzysz partycję i tyle.
--- Koniec cytatu ---
po co usuwać, nie da się sformatować?
lukas_gab:
Na jedno wychodzi, ale mając chcąc zainstalować XP - potrzeba zaledwie 3-4gb a nie jak na 7 ok 30-40 więc po co ci taka duża systemowa ? 7 i Vista niewatpliwie sa jednymi z lepszych systemów jakie kiedykolwiek zostały stworzone( trudno zeby stare dziadowstwo bylo lepsze). Te systemy kocha się po ok 1 miesiącu. Xp jest tragiczny pod względme wydajności ,stabliności i responsywności szczególnie po paru miesiącach, nie wspominając o wirusach ( jak sie pracuje na adminie co ejst default ) co w viście=<zostało rozwiązane.
rynio:
Chodzi mi o to, żeby usuwać starszą edycję win 7 żeby zainstalować nową, albo całkowicie go usunąć z partycji, bo cholera już zainstalowałem na pc na dużej partycji tego windowsa i nie da się jakoś same pliki usunąć, tak jak to zawsze robiłem z win xp?
run3:
Witam
Rozbawił mnie wątek.
"Czym się różni windows 7 od xp?"
A czym rózni się maluch od mercedesa.? Pewnie niczym.
Zadająć to pytanie musiałbys napierw zadać sobie -po co wogole powstał windows 7.Jak znajdziesz odpowiedzć to będziesz wiedział czym się rózni.
Zapoznaj się z zaawansowanymi funkcja systemu a nie tylko pulpitem.
Pozatym widows Xp juz jest przezytkiem i niedostosowanym do obecnego sprzetu ,gdzie ilość operacji jest niewspomiernie większa niż 8 lat temu.
Jeżeli uważasz że wolno chodzi to zainstaluj windows 3.11 -mówie ci takiej rakiety nie miałeś odpalnie systemu 0,5 sekundy .I jak mało zasobów zabiera Dosłownie super hipre napęd.
Wiem że w Matrixie kod leciał cały czas i wszyscy widzieli co się dzieje ,ale my nie Matrix.System potrzebuje czasu na załadowanie biblitek sterowników i innych rzeczy ,a jeżeli nie potrafi się poprawnie dostosować systemu do własnych wymagań i sprzętu to jest wolny i nic nie zrobisz,chyba że NAUCZYSZ SIĘ OBSŁUGIWAC SYSTEM OPERACYJNY.A jak nie to poco zawracasz giterę bezsesownym pytaniem.
Gitarę zawraca bo po to jest forum dyskusyjne. Autor przesadza w postach z pikanterią, ale również tobie radzę napić się zimnego mleka na ochłode. Nie chcemy nikogo wyzywać, zniechęcać czy wyganiać.
lukas_gab
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej