Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
czym się różni windows 7 od xp?
Woytek:
Dołączam się do wypowiedzi "pionner" też używałem Visty x64 od momentu wejścia na rynek i jakoś nie miałem żadnych z nią problemów. Jak pojawił się 7100RC x64 to zainstalowałem go jako główny system, potwierdzam jest szybszy i czekam na finalną 7 na pewno kupię x64.
rynio:
--- Cytat: pionner w 20 Czerwiec 2009, 13:35:11 ---PS. do wszystkich XP forever, czekamy na jakieś 2-3 lata po premierze w8, który będzie tylko x64, a więc i nowe gry będą tylko(tak sądzę) na 64bitowy system :P No chyba że się uprzesz i będziesz jechać na xp x64(z tego co się orientuję nie ma polskiej wersji), ale to tak jak dziś byś szpanował że masz 95 i go nie zmienisz :D
--- Koniec cytatu ---
Ja znam nawet takich co szpanowali win 98 , dla mnie to była głupota bo xp miał rewolucyjne zmiany w porównaniu do 98, win 7 w porównaniu do xp nie jestem pewny czy ma takie rewolucyjne zmiany.
A jeszcze pytanie czy jak zainstaluje windowsa 7 da się go później całkowicie wymazać z dysku, żeby nie było po nim śladu?(jeśli tak to jak?).
sCooBy^:
--- Cytat: rynio w 20 Czerwiec 2009, 14:29:28 ---Ja znam nawet takich co szpanowali win 98 , dla mnie to była głupota bo xp miał rewolucyjne zmiany w porównaniu do 98, win 7 w porównaniu do xp nie jestem pewny czy ma takie rewolucyjne zmiany.
A jeszcze pytanie czy jak zainstaluje windowsa 7 da się go później całkowicie wymazać z dysku, żeby nie było po nim śladu?(jeśli tak to jak?).
--- Koniec cytatu ---
Usuwasz partycję, tworzysz partycję i tyle.
tomecki:
--- Cytat: pionner w 20 Czerwiec 2009, 13:35:11 ---Właśnie ja nie rozumiem ludzi "vista jest be", ja viste mam praktycznie od premiery i nie narzekam, na drugim dysku przez chwilę miałem XP(teraz mam 7), oweszem jest wolniejszy przy starcie od xp, ale te 2 sekundy życia mnie nie pozbawią, od premiery(2006 o ile się nie mylę) nie miałem na tym systemie ani 1 reinstalki, gdzie przy moim "testowaniu każdego softu znalezionego w necie" xp wymiękał po pół roku ;D bluescreena widziałem przez cały okres użytkowania ze 2 razy(przy niekompatybilnych sterach), gdzie w XP po0 roku była tragedia, więc naprawdę wyżej cenię Vistę od XP.
PS. do wszystkich XP forever, czekamy na jakieś 2-3 lata po premierze w8, który będzie tylko x64, a więc i nowe gry będą tylko(tak sądzę) na 64bitowy system :P No chyba że się uprzesz i będziesz jechać na xp x64(z tego co się orientuję nie ma polskiej wersji), ale to tak jak dziś byś szpanował że masz 95 i go nie zmienisz :D
--- Koniec cytatu ---
Oficjalnej wersji XPx64 PL nie ma ale jest np ręcznie spolszczona By SROM-otnik która będzie cały czas rozwijana.
To taka ciekawostka ;)
sCooBy^:
--- Cytat: tomecki w 20 Czerwiec 2009, 14:38:25 ---Oficjalnej wersji XPx64 nie ma ale jest np ręcznie spolszczona By SROM-otnik która będzie cały czas rozwijana.
To taka ciekawostka ;)
--- Koniec cytatu ---
Czyli jednym słowem pirat czystej maści ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej