Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Biznes na windows 7
pionner:
aha.
A tak swoją drogą to ciekawe czy któreś z czasopism da "własną wersję" tak jak to miało miejsce z Vistą w CHIPie(6/2007 o ile dobrze pamiętam).
Myślę że to dobry pomysł, domyślam się że na CHIPa rzuciło się wtedy sporo osób ;D
A wiem że to trudne do przygotowania nie jest(sam się kiedyś w to bawiłem), no ale dopiero po rtm i jeśli ms WindowsAIK udostępni :)
lukasz_bigo:
--- Cytat: tbgkol w 18 Czerwiec 2009, 13:00:10 ---Jak będziesz Łukasz Bigo to mi tylko jedno odpowiedz: Czemu płytka z W7 RC z prenumeratą kosztuje tyle co NIS 2009 z prenumeratą? W końcu NIS jest płatny, a W7 RC nie; więc czemu cena z siódemką jest taka sama jak z Nortonem? :D
--- Koniec cytatu ---
Z kilku powodów:
1) uproszczenie rachunków (mniejsze szanse na pomyłkę podczas obsługi prenumeraty)
2) wytłoczenie płyt z Windows 7 wcale nie jest darmowe... Zresztą, wydaje mi się, że aktualna oferta prenumeraty jest naprawdę korzystna, bo cena egzemplarza wynosi w niej jakieś grosze, 11 czy 12 zł.
Pozdrawiam
Łukasz Bigo
PC World
run3:
Witam Panie Łukaszu.
Bardzo jestem zadowlony z pana wypowiedzie jest jednak małe ale.
Dołączając Windwos Seven, Państwo robią promocję premuneraty.Znaczy to że Państwo ten system sprzedają.
Rozumiem że czytelnicy prosili o to lecz zamiast zachęcac do prenumeraty kusząc nowym systemem,powinni państwo opracować naprawdę dobrą kampanie reklamową, i zaproponować coś co się nie będzie kojarzyło ze sprzedażą darmowego (choć tylko przez rok) systemu operacyjnego.
Ja nie jestem młokosem i wiek nastolatka mam za sobą kilkanaście lat temu:):) ,lecz nie kupiłbym czasopisma dla systemu operacyjnego ogólnie dostępnego.Kupuje czasopismo dla jego treści i informacji.
Obecnie w Polsce nie kupuję gazet komputerowych ,gdyż dla mnie nie mam tam żadnych wartościowych informacji .Dla przeciętnego (przepraszam nie zamierzam nikogo urazić ) kowalskiego być może są tam informacje i jest zadowolony .lecz również rozumiem iż nie ma gazety uniwersalnej.
Zaś informtyką binarną niewiele osób się zajmuje :):)
Fatk że pierwszy raz siedzę więcej na windows seven x64 niż moim Linuxie może świadczyć że naprawdę doceniłem pracę nad tym systemem.
Pierwszy raz pracuje na Windows z aplikacjami ,które są mi potrzebne (nawet dos) bez żadnych większych problemów.
Co do legalności takiego systemu w firmie odsyłam do ordynacji podatkowej i proszę sobie ją dokładnie przeczytać.
System operacyjny można legalnie instalować w firmie nawet bez faktury vat o ile pozwoli na to licencja oprogramowania.I żaden US NIE MA PRAWA się do tego doczepić ,chyba że tylko i wyłącznie z nieznajomości prawa podatkowego,(żyjemy w polsce ).
Pozdrawiam
tbgkol:
--- Cytat: lukasz_bigo w 18 Czerwiec 2009, 19:36:51 ---Z kilku powodów:
1) uproszczenie rachunków (mniejsze szanse na pomyłkę podczas obsługi prenumeraty)
2) wytłoczenie płyt z Windows 7 wcale nie jest darmowe... Zresztą, wydaje mi się, że aktualna oferta prenumeraty jest naprawdę korzystna, bo cena egzemplarza wynosi w niej jakieś grosze, 11 czy 12 zł.
Pozdrawiam
Łukasz Bigo
PC World
--- Koniec cytatu ---
No wiem, że jest korzystna i na pewno kupie, tylko cena jest taka, że jakby ten NIS nic nie kosztował\lub mało co kosztował, a licencja na rok kosztuje chyba 160 zł?....
lukasz_bigo:
--- Cytat: run3 w 18 Czerwiec 2009, 20:58:50 ---Witam Panie Łukaszu.
Bardzo jestem zadowlony z pana wypowiedzie jest jednak małe ale.
Dołączając Windwos Seven, Państwo robią promocję premuneraty.Znaczy to że Państwo ten system sprzedają.
...
--- Koniec cytatu ---
Muszę zdecydowanie zaprzeczyć: system dostępny jest za darmo w ramach bonusu w ofercie prenumeraty oraz za darmo dla wybranych prenumeratorów-specjalistów IT. Choćby nawet Pan bardzo, bardzo chciał, nie zdoła Pan go od nas kupić, ponieważ nie mamy prawa go sprzedawać.
Co do prawa i Urzędów Skarbowych - oczywiście, wiem, jakie jest prawo. Natomiast ja sam kilka razy słyszałem skargi, że kontroler z US policzył wartość Linuksa według cennika Windows.
O... znalazłem odpowiedni wpis: http://prawo.vagla.pl/node/5912
Z tego właśnie powodu proponuję zakup prenumeraty z bonusem w postaci Windows 7 na fakturę. To naprawdę jedyna sensowna podkładka w razie kontroli (również policyjnej) - bo przecież urzędnicy nie muszą wiedzieć, że Microsoft udostępnił desktopowe Windows za darmo.
--- Cytat: tbgkol w 18 Czerwiec 2009, 21:00:06 ---No wiem, że jest korzystna i na pewno kupie, tylko cena jest taka, że jakby ten NIS nic nie kosztował\lub mało co kosztował, a licencja na rok kosztuje chyba 160 zł?....
--- Koniec cytatu ---
NA stronie firmy Symantec pudełko kosztuje 179 zł (rozdajemy pudełka, nie wersję elektroniczną).
Pozdrawiam
Łukasz Bigo
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej