Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Microsoft proponuje Windows bez Internet Explorera
Hadron:
Według mnie to Microsoft powinien umieścić instalator IE na tym samym dysku DVD co Windows 7. Sprawa byłaby prosta - po instalacji Windowsa, użytkownicy, którzy chcieliby mieć IE na swoim komputerze wkładaliby jedynie płytkę do napędu i odpalali instalator Windows. To byłoby identyczne okienko jak w przypadku obecnego instalatora z tą jedyną różnicą, że możliwa byłaby druga czynność: "Zainstaluj Internet Explorer" czy coś w tym stylu...
...nikt by się nie pluł, że IE jest instalowany z systemem.
rbej:
Jak nie bedzie zainstalowanego IE w W7 na nowo kupionym kompie, to w jaki sposób mam ściągnąć inną przeglądarkę??. Przecież to bez sensu.
Gustaw:
--- Cytat: rbej w 13 Czerwiec 2009, 11:23:56 ---Jak nie bedzie zainstalowanego IE w W7 na nowo kupionym kompie, to w jaki sposób mam ściągnąć inną przeglądarkę??. Przecież to bez sensu.
--- Koniec cytatu ---
Kolego przeczytaj wszystkie strony w tym poście, to dowiesz sie jak "prawdopodobnie" bedzie mozna zainstalowac wybrana przez siebie przegladarke na kompie bez niej... ale tak jak mowie "prawdopodobnie" bo nigdy nic nie wiadomo...
urban92:
Wpiszemy wtedy w explorerze ftp.mozilla.org lub ftp.opera.com i pobierzemy sobie najnowsze wersje przeglądarek. Chyba że wyświetlanie ftp w explorerze nie działa bez IE, wtedy trzeba będzie skorzystać z niezbyt przyjaznego narzędzia tekstowego ftp.exe
beholder:
--- Cytat: urban92 w 14 Czerwiec 2009, 19:24:17 ---Wpiszemy wtedy w explorerze ftp.mozilla.org lub ftp.opera.com i pobierzemy sobie najnowsze wersje przeglądarek. Chyba że wyświetlanie ftp w explorerze nie działa bez IE, wtedy trzeba będzie skorzystać z niezbyt przyjaznego narzędzia tekstowego ftp.exe
--- Koniec cytatu ---
Mam wyłączone IE i mogę wejść na te ftp bez problemu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej