Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Microsoft proponuje Windows bez Internet Explorera
Wojtek:
A jaki w tym wszystkim cel?
Różnych wariantów można opracować tysiące, ale prawda jest taka - prywatna firma otrzymuje idiotyczny nakaz zmiany swojego produktu, bo coś nie podoba się w nim biurokratom-złodziejom z UE. Absurdalne kary nałożone na Microsoft liczone są w setkach milionów euro (suma kar zasądzonych przez uniokomunę przekracza wyraźnie kwotę miliarda euro).
Jooseph:
Cerl jest właśnie taki, aby od Microsoftu wyłudzić ewentualną kwotę ;P
Gustaw:
--- Cytat: Wojtek w 12 Czerwiec 2009, 17:16:03 ---A jaki w tym wszystkim cel?
Różnych wariantów można opracować tysiące, ale prawda jest taka - prywatna firma otrzymuje idiotyczny nakaz zmiany swojego produktu, bo coś nie podoba się w nim biurokratom-złodziejom z UE. Absurdalne kary nałożone na Microsoft liczone są w setkach milionów euro (suma kar zasądzonych przez uniokomunę przekracza wyraźnie kwotę miliarda euro).
--- Koniec cytatu ---
Kolego, ale KE działa z prośby kogoś (lub nakazu) to jakaś zjebana firma jak mozilla albo inne jej podobne , płaczą do wszytkich instytucji ze to ze tamto , ze MICROSOFT zrobil coś swojego i musi to zmieniać , to jest paranoja, tak zawsze bylo jak cos jest dobre to zaraz to przejmuja cwele z polityki albo urzedasy i pozniej to niszcza ;/ ptfu
tbgkol:
No i właśnie, nie rozumiem nadal tego... To jest jak szantaż. To tak jakbym założył sklep i sprzedawał wyłacznie mleko z 3,2% tłuszczu i by przyszedł urzędnik z UM i powiedział, że mam zapłacić karę za niesprzedawanie mleka z 0% tłuszczu i nakazał mi zacząć sprzedaż takowego produktu. Nikt nikogo nie zmusza do Windowsa, a przecież kupujac komputer\instalując OS z Redmond akceptujemy licencję i co do tego ma KE, że ja chcę z IE czy nie? Jak nie chce to są alternatywy jak Mac OS X czy Linuxy...
Wojtek:
--- Cytat: tbgkol w 12 Czerwiec 2009, 17:31:49 ---No i właśnie, nie rozumiem nadal tego... To jest jak szantaż. To tak jakbym założył sklep i sprzedawał wyłacznie mleko z 3,2% tłuszczu i by przyszedł urzędnik z UM i powiedział, że mam zapłacić karę za niesprzedawanie mleka z 0% tłuszczu i nakazał mi zacząć sprzedaż takowego produktu. Nikt nikogo nie zmusza do Windowsa, a przecież kupujac komputer\instalując OS z Redmond akceptujemy licencję i co do tego ma KE, że ja chcę z IE czy nie? Jak nie chce to są alternatywy jak Mac OS X czy Linuxy...
--- Koniec cytatu ---
Jest dokładnie tak jak napisałeś. Usprawiedliwieniem będzie tu fakt, że w danym osiedlu opanowałeś powiedzmy 36,987124% rynku (ale nie martw się, 36,987123% rynku nie będzie monopolem :P).
--- Cytat: rav2187 w 12 Czerwiec 2009, 17:28:43 ---Kolego, ale KE działa z prośby kogoś (lub nakazu) to jakaś zjebana firma jak mozilla albo inne jej podobne , płaczą do wszytkich instytucji ze to ze tamto , ze MICROSOFT zrobil coś swojego i musi to zmieniać , to jest paranoja, tak zawsze bylo jak cos jest dobre to zaraz to przejmuja cwele z polityki albo urzedasy i pozniej to niszcza ;/ ptfu
--- Koniec cytatu ---
Nie musi działać z niczyjego nakazu. Postępowania antymonopolowe wszczynane są również z urzędu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej