Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Instalacja Windows 7 poprzez kamere z dyskiem twardym

<< < (8/18) > >>

Tom:
Na pewno masz partycję recovery, a jak dużą, tego nikt nie wie. Musiałbyś sam sprawdzić. I zawsze musisz kilka GB odjąć od tych 80, ponieważ nie jest to rzeczywista wielkość dysku.

Przed wydzielaniem partycji, najpierw defragmentujesz tę główną. Potem dopiero się w to bawisz ;)

wojtaszek:

--- Cytat: Tom w 23 Czerwiec 2009, 22:20:10 ---Na pewno masz partycję recovery, a jak dużą, tego nikt nie wie. Musiałbyś sam sprawdzić. I zawsze musisz kilka GB odjąć od tych 80, ponieważ nie jest to rzeczywista wielkość dysku.

Przed wydzielaniem partycji, najpierw defragmentujesz tę główną. Potem dopiero się w to bawisz ;)

--- Koniec cytatu ---
to juz sie nie bede w to bawil...pare giga mnie nie zbawi.wiec teraz poprosze aby ktos "poprowadzil mnie za raczke" :D jak zrobic druga partycje.odrazu spytam:co to jest defragmentacja? i wazne: ile trza miec miejsca na partycji z xp by zainstalowac na czysto win 7?
p.s. dla pewnosci: czy przez ackohola da sie postawic drugi system a nie upgrade?

michau:
Upgrade się da na pewno, bo kopiuje pliki sobie z obrazu na dysk i później nie wymaga już płyty. Jeżeli 7 skopiuje sobie pliki pod Windowsem to się zainstalować powinien.

Proponuję użyć jakiegoś programu do partycjonowania, na Forum już był ten temat nie raz poruszany.

wojtaszek:

--- Cytat: michau w 23 Czerwiec 2009, 23:15:56 ---Upgrade się da na pewno, bo kopiuje pliki sobie z obrazu na dysk i później nie wymaga już płyty. Jeżeli 7 skopiuje sobie pliki pod Windowsem to się zainstalować powinien.

Proponuję użyć jakiegoś programu do partycjonowania, na Forum już był ten temat nie raz poruszany.

--- Koniec cytatu ---
ale ja wlasnie chce na czysto postwic :D co do portycji to znalazlem juz ten temat o dzieleniu na partycje ale wiele osob mowilo ze sa czeste problemy...

michau:
Najlepiej to dvd na usb :) Jeżeli będzie to instalka na innej partycji niż XP to będzie na czysto.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej