Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Instalacja Windows 7 poprzez kamere z dyskiem twardym

<< < (6/18) > >>

Precello:
są różne adaptery. Jam ma kupny do wielu formatów podlączany przez usb(uniwersalny czytnik kart pamięci:P) ty masz wbudowany w laptopa :P ja tez w sumie mam w laptopie dziure ale nie mam tej karty, którą się wklada do laptopa :P

a teraz troche informacji. podlączyłem lustrzanke do laptopa z kartą w srodku - niestety nie zostało nic wykryte w biosie. Jak załadowałem system to lustrzanka widziana jest jako dodatkowe urzadzenie ale nie na rowni z cd romem a i lustrzanka jest jedynie bramą po krórej przekroczeniu ukazuje sie karta cf włożona wiec w ten sposob nie da sie zbootowac instalatora.
Ale jak te samę karte włożyłem do adaptera Generic USB CF Reader to już w systemie widać kartę na rowni z cd-romen i jest widoczna w biosie.

Czyli jednak moze sie nie udac zainstalowanie z kamery/lustrzanki. Musisz sprawdzic czy jak wlożysz do laptopa swoją karte to czy będzie ona widoczna w biosie. Jak tak to masz farta i będziesz mogl zainstalowac w ten sposob system

a jak nie to masz 2 inne możliwości: kupić pendrive 4GB (cena min 22zł+przesyłka) lub  8GB (cena min 46zł+przesyłka) lub najtaniej :D kupic adapter usb/czytnik kart pamięci dla swojej karty pamięci hehe (cena min pare złotych ;)) ...ceny z allegro przykładowe :P

wojtaszek:
juz mam tego laptopa :D i jak wkladam karte sd to nic dodatkowego sie nie pokazuje... jak juz wczesniej pisalem wkladam ja przez ta dziure do lapka wiec w biosie jak to sie powinno nazywac?
p.s. a zadam jeszcze moze glupie pytanie:nie mozna uzyc 3 pendrivow po 1 gb zamiast jednego 4 gb? :D

michau:

--- Cytat: wojtaszek w 23 Czerwiec 2009, 15:46:04 ---p.s. a zadam jeszcze moze glupie pytanie:nie mozna uzyc 3 pendrivow po 1 gb zamiast jednego 4 gb? :D

--- Koniec cytatu ---

W jaki sposób niby? Nie można.

wojtaszek:
nie wiem.dlatego mowie ze to glupie pytanie :D a wracajac do tematu jak w biosie powinna sie nazywac karta sd?

Tom:
A nie lepiej wydzielić trochę miejsca z partycji, na XP zainstalować Alcohola i podać plik iso i normalnie zainstalować W7?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej