Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Cała prawda o Windows 7

<< < (2/10) > >>

Grechu:

--- Cytat: Tajfo w 08 Maj 2009, 12:13:20 ---Po zabawie z systemem w wersji RC mogę śmiało powiedzieć,

--- Koniec cytatu ---
Czyli ta zabawa trwała max. 2 tygodnie :) Kiedy zainstalowałem Vistę to też byłem z niej bardzo zadowolony. Później zainstalowałem jeden program, drugi, trzeci. Odinstalowałem coś, coś innego zaktualizowałem i tak po miesiącu Vista zaczęła mulić. Coś więcej o W7 będzie można powiedzieć tak po miesiącu, dwóch i to pod warunkiem że będzie robił za główny system.

Jooseph:
1. Posty się edytuje.
2. Ta wasza cała prawda to tak na prawdę g**no prawda.
3. Gdzie jest lukas_gab.

minox:
Vista "PREINSTALOWANA" na laptopie ma wbudowane nie wiem po jaką cholere:
zarządzanie jakąś tam energią (przecież to jest już w Viscie)
zarządzanie touchpadem (przecież doskonale działa i bez tego)
50 zbędnych programików do monitorowania i zarządzania bóg wie czym.

Gdy to wszystko się odinstaluje z tego biednego laptopa to Vista chodzi aż miło. Fakt wolniejsza jest od Win7 (minimalnie) ale chodzi naprawdę dobrze. Miałem do czynienia juz z wieloma tego typu laptopami w których 90% ramu po 1 (słownie: pierwszym) uruchomieniu było zajęte. A po tzw optymalizacji już ok 30% i to max.

Na Win7 pracuje mi się dobrze nawet czasem da się usłyszeć dźwięk z tylnych kolumn (Karta Audigy 2 ZS) czego w Viście bez KX nie dało się zrobić a i te KX'y nie bardzo dawały rade bo wszystko odbywało się i tak programowo za pomocą głównego procesora.

Tutaj też są pewne problemy ale przypomnę to jeszcze RC.

Chcąc nie chcąc powtarza się historia, nie wiem czy każdy pamięta ale z XP było podobnie (jezu ale to obciąża kompa, ile to ramu, po co mi wygląd "LUNA" ble ble ble) a teraz każdy korzysta i nie chce się rozstać z nim mimo iż to już lekko mówiąc przeżytek i w dodatku już bez wsparcia.

A wracając do Laptopów z przeładowanym systemem, to głównie przez nie ludzie tak znienawidzili Vistę bo wydawało im się, że będzie chodziła szybciej.

Załadujcie samochód który normalnie ma 10s do setki po dach plus 5 osób i spróbujcie nim jechać tak samo szybko :P to jest po prostu niemożliwe do zrobienia.

Podsumowując nowy system = (w większości przypadków) nowa konfiguracja komputera a w przypadku laptopów (nowych z tym systemem) REINSTALACJA systemu (nie z RECOVERY) :) zaraz po zakupie.

Czy ktoś temu zaprzeczy??

Tajfo:

--- Cytat: Grechu w 08 Maj 2009, 12:58:05 ---
--- Cytat: Tajfo w 08 Maj 2009, 12:13:20 ---Po zabawie z systemem w wersji RC mogę śmiało powiedzieć,

--- Koniec cytatu ---
Czyli ta zabawa trwała max. 2 tygodnie :) Kiedy zainstalowałem Vistę to też byłem z niej bardzo zadowolony. Później zainstalowałem jeden program, drugi, trzeci. Odinstalowałem coś, coś innego zaktualizowałem i tak po miesiącu Vista zaczęła mulić. Coś więcej o W7 będzie można powiedzieć tak po miesiącu, dwóch i to pod warunkiem że będzie robił za główny system.

--- Koniec cytatu ---
Visty używam od wersji RC a Windowsa 7 od buildu 6801 bodajże.
Przecież to nie jest nowy system tylko bazuje na Viście tego chyba nikomu nie trzeba tłumaczyć.

Jooseph:
Dokładnie Grechu, ale nie zapominajmy, że każdy kolejny system MS bazował na kodzie poprzednika, co oznacza, iż każdemu możemy zarzucić to samo... Że XP to poprawiony Win 2k, że 2k to poprawiony NT4. Ehhh... ludzie, opanujcie się.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej