Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Cała prawda o Windows 7

<< < (3/10) > >>

minox:
Vista tez na początku bardziej przypominała XP :). Wczesne kompilacje zwłaszcza, dopiero w późniejszych fazach rozwojowych systemu grzebano pod maską systemu. Vista ma jądro 6.0 natomiast Windows 7 już 6.1. A tak dla Ciekawskich gdzieś czytałem, że Windows 7 opiera się na Windows 2008 Server a nie na Viście :)

Tajfo:
Dla mnie Windows 7 to tylko optymalizacja Visty. Na jednym ogniu dwie pieczenie, ponieważ dostosowali się do wyroków unijnych i mamy możliwość wyłączenia IE na przykład.

benek:

--- Cytat: Tajfo w 08 Maj 2009, 12:49:53 ---
--- Cytat: benek w 08 Maj 2009, 12:40:42 ---no dokladnie bzury piszesz..ja jakos uzytkowalem viste z 6 miesiecy a teraz przesiadlem sie na 7 i widze duza roznice..o wiele szybciej chodzi moj sprzet to Intel Core 2 Duo T5550 4gb ram

--- Koniec cytatu ---
Zainstaluj sobie czystą Vistę bez tych laptopowych śmieci i wtedy potestuj...

--- Koniec cytatu ---

hehe o to chodzi ze u siebie jak zmieniam system to tylko i wylacznie wlasnie na czysto..bez tych "smieci"znam sie troche na rzeczy i odrazu jak kupilem laptopa to zrobilem od razu czysta instalacje visty i widze wielka roznice np w tym że niezżera tyle pamieci ram wiatraczek o wiele spokojniej chodzi..

1heniu:
Mam doświadczenie z XP , Vistą i od kilku miesięcy z Windows 7 ,oraz od kilku lat z Mac Os. Mam zainstalowanego naprawdę super zoptymalizowanego XP-ka i chodzi jak rakieta.Mam utworzony obraz tego XP-ka i wali mnie to jak się rozwali po miesiącu bo sobie przywracam w 5 minut obraz i mam świeży, zoptymalizowany XP który naprawdę jest szybki i sprawny. Co do Visty to powiem wielkie ***** jest i tyle-nie na darmo powstaje Windows 7 bo Microsoft jest świadomy ze Vista to porażka bez dwóch zdań.Teraz odnośnie Windows 7- nie reklamuje go bo nic z tego nie mam ale powiem ze jak dotąd to jest po prostu rewelacja- mój zoptymalizowany XP-k się chowa.Kopiowanie,instalacja programów,praca programów -wszystko dzieje się znacznie szybciej i przyjemniej na Windows 7 (obecnie używam build 7100 RC).Mam też Mac OS X Leopard i tu mam teraz problem bo chwała MAC-owi za stabilność ale jak bym miał wybierać pomiędzy mackiem a win. 7 to miał bym teraz naprawdę duży problem.Linuksów nie biorę tu pod uwagę bo nadal nie jest to moim zdaniem system dla przeciętnego użytkownika niestety. Jak bym miał wypunktować te systemy w skali od 1-10pkt to moja punktacja wygląda tak:

Windows 7 - 8pkt
Mac Os X Leopard - 7pkt
Vista - 3pkt
Zoptymalizowany XP- - 6pkt
Windows 2000 - 4pkt

Takie jest moje zdanie.Pozdrawiam.

Diabolique:
kolejny temat o niczym. gratuluje

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona