Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Cała prawda o Windows 7
Tajfo:
I tak minęło kilka latek od premiery Visty, ludki dorobiły się lepszych kompów i już nikt nie narzeka na Vistę hmm sorry Windowsa 7. Ram staniał kilkukrotnie, przeciętny procek w domowym blaszaku mocniejszy a grafika za 300-400 zeta odpowiada GPU za 1000 plus sprzed 3 lat czego chcieć więcej?
Po zabawie z systemem w wersji RC mogę śmiało powiedzieć, że optymalizacji uległ kod programu plus kilka większych czy mniejszych rzeczy. Wszystko inne to stara dobra Vista czyli technologia instalacji z obrazu, zarządzanie zasobami czy bezpieczeństwo, nawet sterowniki te same. Osobiście nie widzę różnicy pomiędzy Vistą SP2 a Win7 RC w codziennym użytkowaniu.
I tak śladem mniej popularnych firm czy partii politycznych wystarczy zmienić nazwę żeby sprzedać coś drugi raz.
outmc:
to chyba nie testowałeś wcale windowsa 7
benek:
no dokladnie bzury piszesz..ja jakos uzytkowalem viste z 6 miesiecy a teraz przesiadlem sie na 7 i widze duza roznice..o wiele szybciej chodzi moj sprzet to Intel Core 2 Duo T5550 4gb ram
Tajfo:
No właśnie czyli to co pisałem, zmienisz nazwę i gotowe.
Przecież Windows 7 ma to samo jądro co Vista więc czy to nowy system?
Tajfo:
--- Cytat: benek w 08 Maj 2009, 12:40:42 ---no dokladnie bzury piszesz..ja jakos uzytkowalem viste z 6 miesiecy a teraz przesiadlem sie na 7 i widze duza roznice..o wiele szybciej chodzi moj sprzet to Intel Core 2 Duo T5550 4gb ram
--- Koniec cytatu ---
Zainstaluj sobie czystą Vistę bez tych laptopowych śmieci i wtedy potestuj...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej