Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Waszym zdaniem..szybszy Windows 7 czy Vista?

<< < (4/10) > >>

madwolf:
Skoro wiesz to po co się pytałeś?

A co do NT w nazwie... niestety nikt nie wie na pewno. Wikipedii nie można do końca wierzyć, nie zawsze są tam zweryfikowane informacje.
Być może każda z hipotez jest prawidłowa :-) Microsoft reklamował system jako New Technology, więc zgadza się. Również system pracował głównie na procesorach o nazwie kodowej N-10, czyli N-Ten. I jest jeszcze trzecia hipoteza. Dave Cutler był kierownikiem zespołu odpowiedzialnego za Windows NT. Jego poprzednia praca to kierowanie zespołem odpowiedzialnym za system VMS w firmie DEC. Kolejne litery alfabetu po VMS to WNT ;-) Dziwny zbieg okoliczności, ale kto wie ;-)

tbgkol:
Przeczytaj ze zrozumieniem, o co się pytałem:

--- Cytat: tbgkol w 05 Maj 2009, 22:18:52 ---więc nie wiem po co to pisałeś że ME był robiony na bazie 98... ;)

--- Koniec cytatu ---

To było pytanie do niego, po co to pisał, kiedy to jest ogólnie wiadome, że nowszy OS jest robiony na starym. ;)

madwolf:
Wygląda na to, że nie zawsze. Nowszy Windows XP nie był robiony na bazie starszego Windows ME. I o to mu chyba chodziło. Ok, nieważne, bo już ostro z tematu zszedłem :-)

tbgkol:
Ale XP, był robiony na starszym OSie... Tylk o nim był brat ME - Windows 2k...

orzech:

--- Cytat: szpachla w 05 Maj 2009, 19:42:27 ---A ja właśnie powróciłem do XP :)
Szybki jest, napewno szybszy od visty  :)
Edit: nie wiem dlaczego ale: wczoraj instalowałem Battlefield 2 na Vista i trwało to jakieś 25 min. Dzisiaj instalowałem na XP i zajęło to ok. 5 min.  ???

--- Koniec cytatu ---

Kup sobie porządnego kompa jak siedzisz na kalkulatorze. Ale masz rację, teraz możesz siedzieć na Xp i patrzeć jak ci zapie$#%ala pasek postępu instalacji twojego Battlefielda... Cudowne wrażenia, a te efekty...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej