Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Integracja pakietu językowego z płytą instalacyjną Windows 7 - Poradnik

<< < (7/55) > >>

urban92:
Ja bez problemu użyłem imagex z Visty SP1 przy tworzeniu obrazu, narzędzia postreflect używa się jedynie podczas integracji service packów, lecz na wszelki wypadek go użyłem. Wszystko pochodziło z WAIK Visty SP1 i jak widać w mojej wersji działa.

Wojtek:

--- Cytat: urban92 w 26 Maj 2009, 16:59:01 ---Ja bez problemu użyłem imagex z Visty SP1 przy tworzeniu obrazu, narzędzia postreflect używa się jedynie podczas integracji service packów, lecz na wszelki wypadek go użyłem. Wszystko pochodziło z WAIK Visty SP1 i jak widać w mojej wersji działa.

--- Koniec cytatu ---

PostReflect nie używa się 'tylko' do integracji SP - w teorii powinno się wykorzystywać to polecenie do przygotowania nowego obrazu zgodnego z wieloma sprzętami.
W integracji Service Packów jest naturalnie konieczne (SP zawiera sterowniki związane z warstwą abstrakcji sprzętowej i nieodpowiednie włączenie ich do obrazu spowodować może, że obraz nie wystartuje na innej konfiguracji niż 'robocza').
Starego WAIK nie wykorzystywałem właśnie ze względu na problemy z postreflectowaniem, dobrze wiedzieć, że sprawuje się jak należy. Nowy WAIK to chyba wciąż wersja próbna i wielu użytkowników skarży się na problemy z jego użytkowaniem.

kowalmisiek:

--- Cytat: egonek w 26 Maj 2009, 14:38:37 ---
Odmontuj katalog w GimageX i spróbuj wszystko od początku (dokładnie). Uprawnienia do plików spróbuj przejąć według poniższej instrukcji:

--- Kod: ---http://rapidshare.com/files/237403319/Instrukcja.odt
--- Koniec kodu ---
Jeżeli po przejęciu uprawnień nie będzie się dało podmienić plików, to ewentualnie spróbuj zmienić nazwę plików tzn. user32.dll.mui na np. user32.dll.bak i wtedy wrzucić poprawiony plik do katalogu.
Jak już to nie zadziała to nie wiem.

--- Koniec cytatu ---
Dzieki wielkie egonek. Udalo mi sie usunac ten folder wreszcie po dlugiej walce dzieki twojej instrukcji z rapida. Jestes wielki. Teraz zabieram sie jeszcze raz za spolszczanie. No i juz zrobilem tego windowsa 7 i sie cieszylem. Wypalilem na plyte mam do wyboru jezyk i daje ploski potem zainstaluj system i blad wywala takiej tresci "System Windows nie moze zebrac informacjidla [OSImage] ponieważ nie istnieje podany plik obrazu [instal.wim]" a wszystko robilem tak jak w poradniku. Przerabialem win 7 7127 i mam juz dosc. Jesli komus udalo sie przerobic tego builda to upnal by na jakis serwer albo dal torrenta

Wojtek:
Zastosowałem sposób na integrację przedstawiony przez Egonka - dziękuję - wygodna rzecz, można zintegrować system przy zdecydowanie mniejszym nakładzie czasu i pracy niż w przypadku WAIKa.
Mam niestety mały problem - integracja przebiega bezbłędnie, natomiast w trakcie instalacji pojawia się komunikat jak na poniższym obrazku (po czym instalator wraca do ekranu początkowego "Zainstaluj teraz").
Wie ktoś co jest przyczyną błędu?
Początkowo myślałem, że przyczyną kłopotów mogą być pakiety LocalPack (zintegrowałem DISMem 20 dodatkowych), ale po wykonaniu nowego obrazu bez LocalPacków i zainstalowaniu systemu tym razem na wirtualnej maszynie - występuje dokładnie ten sam błąd.

Kliknięcie otwiera większy obraz ...

urban92:
Miałem ten sam błąd, oznacza on że prawdopodobnie w pliku install.wim nie zostały poprawnie (lub wcale) zintegrowane pakiety językowe.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej