Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Linux prawie gorszy od bety.

<< < (5/8) > >>

pawelnyczaj:

--- Cytat: QkiZ w 03 Kwiecień 2009, 18:47:56 ---i strach mnie obleciał. jak kiedyś jakiś wirus odpali rakiety balistyczne... :o ;)

--- Koniec cytatu ---

Spoko, te kompy pewnie nie mają dostepu do netu i najpewniej nie da się zdalnie (z netu) odpalić rakiety. Sądzę, że odpalaniem rakiet i obliczeniem celu zajmują się oddzielne kompy odłączone od netu, a te podłączone mają zapewne firewalle warte tyle, co dobry samochód i zapewne zamontowane w szafie rack (taki firewall to w zasadzie oddzielny komputer zbudowany niemal tak jak każdy normalny desktop). Przynajmniej taką mam nadzieję.

PS
Słyszałem, że firma Nagravision produkująca karty kodowe do kodowania płatnej telewizji (założył ją polski inzynier) ma komputer do obliczania kodów odłączony od netu i w specjalnej szafie. Podobnie strony polskiego MSWiA są odłączone od wewnętrznej sieci MSWiA. Dzięki temu z netu nie da się zaatakować sieci MSWiA.

pionner:

--- Cytat: PiasQ w 02 Kwiecień 2009, 11:43:43 ---Co do "darmowe jest złe" się nie wypowiadam, bo Windowsy mam za darmo :D.
Mimo wszystko nikt mnie póki co nie przekona do Linuxa, bo nie ma takiej w nim rzeczy, która byłaby DLA MNIE lepsza niż w Windowsie. Nawet jak są jakieś darmowe odpowiedniki oprogramowania Windowsowego, to często nie oferują takiej funkcjonalności. Próbowałem dwa razy dać szansę OpenOffice'owi ... pierwszy raz na wersjach 2.x i kicha (częste rozpieprzanie się dokumentów doc, utrudniona funkcjonalność), później 3.x ... też klapa, po kilku tygodniach wqr**iania się na brak bardzo przydatnych funkcji wróciłem do Office'a ...

--- Koniec cytatu ---

Ubundu daje od razu przy systemie WINE, dla nie wtajemniczonych jest to emulator(mimo iż nazwa to skrót Wine Is Not Emulator ;D)który obsłużył mi nawet GTA:SA(po doinstalowaniu do jego bazy odpowiednich sterów typu DirectX itp.)

Zbujc4:
tak i w telewizji będą  komunikaty "okręt został zniszczony, ponieważ przy wystrzale rakiety system nie znalazł pliku d3d.dll  ;D" Nie lubię linux'a bo jest dla mnie za mądry, aczkolwiek z Windowsem takie rzeczy są bardzo możliwe. :D

tbgkol:

--- Cytat: mozgu w 03 Kwiecień 2009, 19:17:02 ---"prawie gorszy"... aż niedobrze się robi

--- Koniec cytatu ---

Aż niedobrze się robi jak się patrzy na twój nick, lub doświadczenie na forum...

TonyM:

--- Cytat: tbgkol w 04 Kwiecień 2009, 20:20:50 ---
--- Cytat: mozgu w 03 Kwiecień 2009, 19:17:02 ---"prawie gorszy"... aż niedobrze się robi

--- Koniec cytatu ---

Aż niedobrze się robi jak się patrzy na twó nick, lub doświadczenie na forum...

--- Koniec cytatu ---

musisz ludzi obrażać?
jeżeli nie lubisz linuksa to jesteś "komputerowym laikiem" ;P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej